Klar på lån från Manchester City till IFK Göteborg

avMichael Wagner

Foto: Martin Meissner / AP TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG. Mix Diskerud, 27, är spelklar för IFK Göteborg i Svenska cupen.

Men förhandlingarna fortsätter kring h u r länge mittfältaren ska tillhöra Blåvitt.

– Jag diskuterar med Manchester City, säger sportchefen Mats Gren.

Det är en något märklig process kring hur IFK Göteborg åter har knutit upp norskamerikanske Mikkel ”Mix” Diskerud till klubben.

Först lämnade Diskerud, som var på lån i Blåvitt under 2017, sin amerikanska klubb New York City för Manchester City strax efter nyår för att lättare kunna lösas från kopplingarna till olika MLS-avtal.

Mittfältaren anslöt till IFK Göteborgs träningsläger i Spanien och under fredagen fick 27-åringen grönt ljus till spel i Blåvitts premiär i Svenska cupen under lördagen, hemma mot Varberg.

Oklart hur länge

– Han är spelklar, säger IFK Göteborgs sportchef Mats Gren till Sportbladet.

Hur långt är lånet?

– Det är inte klart än. Vi fortsätter våra diskussioner. Min och IFK Göteborgs ambition är att Mix ska vara hos oss hela säsongen, men vi får se var det landar.

Vilka förhandlar du med?

– Manchester City och City group. Men det tycker jag fungerar bra med Manchester City. Det är många gånger svårare med mindre klubbar, säger Gren.

Förutom den något udda situationen kring Diskerud ska nybyggnationen av IFK Göteborg kompletteras med ytterligare en anfallare.

– Vi ska ha in en offensiv spelare till, det är helt klart. Som tränare hade jag gärna sett två, men jag är medveten om den ekonomiska verkligheten och jag tycker det är bra att klubben försöker undvika de misstag man kanske gjort tidigare, sa Poya Asbaghi till Sportbladet tidigare under fredagen.

Anfallare på väg

Mats Gren:

– Jag håller på och diskuterar med ett par, tre olika anfallsalternativ där vi kommit en bit på vägen. Jag hoppas ha klart med en av dem relativt snart.

Under den närmaste veckan?

– Ja, det är en rimlig ambition, säger Gren.

Sportbladet avslöjade tidigare hur IFK Göteborg liksom ett par andra allsvenska storlag erbjudits men tackat nej till den tidigare allsvenske skyttekungen Wanderson do Carmo.

– Det är nog det mest kända namnet för de fotbollsintresserade i Sverige som funnits bland de vi blivit erbjudna, men det finns även andra rutinerade anfallare ute på marknaden. Spelare som har meriter från Champions League och landslagsspel, men vi är inte intresserade av ganska dyra spelare som är en bit över 30 år, säger Mats Gren.

Foto: Martin Meissner / AP TT NYHETSBYRÅN
ARTIKELN HANDLAR OM