Premier League

”Jag vill hjälpa till”

FOTBOLL

Guus Hiddink i samtal med Chelsea: Jag har en bra relation med ägaren

Allt talar för att Rysslands förbundskapten Guus Hiddink blir Chelseas nye tränare.

Holländaren har själv uttryckt intresse.

Nu bekräftar Chelsea att de kontaktat det ryska fotbollförbundet.

– Vi har fått tillstånd att prata med Guus Hiddink om att bli lagets coach till slutet av säsongen, skriver klubben på sin hemsida.

Guus Hiddink – tar han över Chelsea?
Guus Hiddink – tar han över Chelsea?

Chelseas ryske ägare Roman Abramovitj har stort inflytande över rysk fotboll och har sedan flera år en god relation med Guus Hiddink. Det är enligt Hiddink anledningen till att han kan tänka sig att ta över efter Luiz Felipe Scolari som på måndagen fick sparken från jobbet som Chelseas tränare.

– Det är en väldigt speciell situation. Hade det varit någon annan klubb förutom Chelsea hade jag svarat blankt nej men det är annorlunda med Chelsea eftersom jag har en så bra relation med ägaren. Så jag vill hjälpa till om jag kan, säger Hiddink.

Men även om Hiddink är redo att ta över som tränare för Londonlaget är han inte beredd att släppa sitt ansvar som rysk förbundskapten. Tränarrollen i Chelsea ska bara vara säsongen ut och eftersom Hiddink tänker föra Ryssland till VM 2010 blir det dubbelt jobb under våren. Men det är inga problem menar han:

– Jag har redan varit med om det här för ett par år sedan när jag coachade Australien och PSV Eindhoven samtidigt så jag är van vid situationen och vet vad den innebär.

Chelsea tycks hålla med. De är inställda på att Hiddink tar över tillfälligt och bekräftar nu själva att det är holländaren de vill ha som tränare.

– Chelsea kan bekräfta att vi har tagit en officiell kontakt med det ryska fotbollförbundet (RFU)och bett om tillåtelse att pratamed Guus Hiddink om att han blir klubbens tillfällige coach till slutet av säsongen samtidigt som han fortsätter vara ansvarig för det ryska landslaget. Tillåtelsen har givits och Chelsea vill tacka RFU för deras samarbete, skriver man i ett pressmeddelanden.

TT/sportbladet.se

ANNONS

Målglatt möte eller straff på övertid? Spana in veckans matcher på Europatipset – fixar du 13 rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Premier League

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League