Mark Hughes känner sig förrådd

”Fick ingen hint om klubbens beslut”

Brittiska medier hävdar att Mark Hughes var medveten om att han skulle få foten.

Men den förre City-tränaren förnekar det – och menar att han blivit förrådd av ägarna.

– Jag fick ingen indikation om klubbens beslut. Men med tanke på hur snabbt de offentliggjorde min ersättare så verkar det som att beslutet togs för ett bra tag sedan, säger Hughes i ett uttalande.

Mark Hughes under lördagens match, som blev hans sista i Manchester United. Foto: REUTERS
Mark Hughes under lördagens match, som blev hans sista i Manchester United. Foto: REUTERS

I går fick Mark Hughes höra beslutet att hans tid som tränare för Manchester City var förbi och att italienaren och förre Inter-tränaren Roberto Mancini tar över.

Beskedet gjorde flera City-spelare upprörda som tyckte att HUghes behandlats dåligt – och ena huvudpersonen håller själv med.

Höjde ambitionen

– Jag informerades efter matchen igår om att mitt kontrakt med Manchester City avbröts direkt. Men i motsats till vad flera medier rapporterar så fick jag ingen förvarning om klubbens beslut. Men med tanke på hur snabbt de offentliggjorde min ersättare så verkar det som att beslutet togs för ett bra tag sedan, säger Hughes i ett uttalande genom ligans tränarorganisation (League Managers Association).

Mark Hughes menar att Manchester Citys ambitioner under den aktuella säsongen förändrats – och att det påverkat beslutet att sparka honom.

– Jag diskuterade målen inför säsongen med ägarna, och vi kom överens om att en topp sex-placering, eller runt 70 poäng, skulle vara realistisk i ligan. Det var något som förankrades hos spelarna och alla var medvetna om ambitionen. Och självklart skulle vi alla vilja ha vunnit mer än vi gjort, men vi var absolut på rätt väg när jag fick lämna. Vi har ändå slagit både Arsenal och Chelsea nyligen, säger Hughes.

Står bakom Hughes

Och Richard Bevan, ordförande för den engelska tränarorganisationen, ställer sig bakom walesaren.

– Man kan inte köpa troféer på en säsong. Om de (utländska ägarna) tror det så kommer vi tvingas sparka folk på löpande band... man måste gilla laget och supportrarna, inte bara klubbens trofésamling, säger han enligt AP.

Roberto Mancini, med Brian Kidd som assisterande, gör sin första träning som huvudtränare för Manchester City i dag.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN