Officiellt: Isaks tränare får sparken

Foto: INA FASSBENDER / DPA

avSimon Sjöstrand

FOTBOLL

Peter Bosz får sparken från Borussia Dortmund.

Han ersätts av en annan nysparkad tränare – Köln-bekantingen Peter Stöger.

– Det här är en unik möjlighet för mig, säger Stöger enligt Spiegel.

Redan på lördagen kom uppgifter om att Borussia Dortmund hade fått nog. Efter åtta raka ligamatcher utan seger hade ledningen fattat beslutet att sparka tränaren Peter Bosz, 54, och skulle offentliggöra nyheten under söndagen.

Och så blev det.

På en presskonferens meddelade Dortmund att nederländaren gjort sitt i klubben och att han ersätts av österrikiske Peter Stöger, 51, senast i Köln.

”Hoppas få hjälp med det”

– Jag vill tacka Peter Bosz å klubbens vägnar, vi tycker fortfarande att han är en bra tränare och människa, säger vd:n Hans-Joachim Watzke enligt tyska Spiegel.

Peter Stöger fick sparken från Köln för bara en vecka sedan, men Dortmund har stark tro på sin nye tränare.

– Peter har gjort ett utmärkt jobb i Köln. Hans lag har alltid varit väldigt stabilt och det är just det som vi har saknat, och som vi hoppas att han kan få bukt med, säger sportchefen Michael Zorc.

”Unik möjlighet”

Stöger, som tränat Köln sedan 2013 och som nu skrivit kontrakt med Dortmund till juni 2018, säger att han blev överraskad när Watzke ringde honom på lördagen.

– Det här är en unik möjlighet för mig. Jag är glad över att få förtroendet att vara tränare här, säger 51-åringen.

Frågan är vad tränarbytet betyder för klubbens ende svensk, 18-årige Alexander Isak, som fått sparsamt med speltid hittills?

ARTIKELN HANDLAR OM