”Är en av de mest tekniska jag mött”

Superstjärnans hyllning till Wilhelmsson

Christian Wilhelmsson meddelade på torsdagen att han avslutar karriären.

Nu hyllas svensken av en av världens bästa försvarsspelare.

”En av de mest tekniska spelare jag träffat”, skriver Manchester Citys Vincent Kompany.

Vincent Kompany.
Vincent Kompany.

Christian Wilhelmsson fick 2003-2006 fart på sin internationella karriär i belgiska Anderlecht innan han fortsatte spela för klubbar som Nantes, Roma, Bolton och Deportivo La Coruna. Under tiden i Belgien var svensken lagkamrat med en annan spännande spelare på väg fram.

Vincent Kompany gjorde sin a-lagsdebut för Anderlecht 2003 innan han 2006 såldes vidare till tyska Hamburg. Sedan 2008 har försvararen firat triumfer med Manchester City och räknas numera som en av världens bästa backar. Men Kompany har inte glömt sin gamle lagkamrat.

”En fantastisk karriär”

På Twitter, inför sina 2,1 miljoner följare, hyllar City-stjärnan nu Christian Wilhelmsson efter att den 35-årige svensken meddelat sitt avsked till fotbollen.

”En av de mest tekniska spelare jag träffat säger farväl till sporten. Hade några fantastiska ögonblick i Anderlecht”, skriver Kompany och länkar till ett klipp på Wilhelmsson.

”Grattis till en fantastisk karriär! En ny värld öppnar sig nu för dig och det är härligt att höra att du fortfarande siktar högt”, fortsätter Kompany sedan med hashtagen ”Chippen”.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.