Elm lämnar Moskva

Publicerad 2015-01-03

Rasmus Elm, 26, har gjort sitt i CSKA Moskva.

Den ryska klubben har bekräftat att parterna går skilda vägar.

– Ingen av oss har tid att vänta på varandra, säger Elm i en lång intervju med Barometern.

Rasmus Elm har haft problem med magen under hela hösten. Han har inte spelat några matcher och inte kunnat delta vid klubbens träningar.

– Han är inte tillbaka i fotbollsträning och jag vet inte när det kan bli aktuellt, sa agenten Patrick Mörk till Viasat då.

Under mellandagarna skrev ryska sajten Sovsport att CSKA Moskva hade dumpat Elm på grund av de återkommande hälsoproblemen. Men de uppgifterna dementerades.

Den ryska klubben har bekräftat på sin officiella hemsida att de har brutit avtalet med Rasmus Elm.

Den 26-årige landslagsmittfältaren har inte velat uttala sig om sin situation tidigare. Men nu har han gjort intervjuer med Barometern och 24kalmar.se.

– Det var ingen som forcerade den andre. Jag hade bara sex månader kvar på kontraktet och de kände att det var för lite tid för att komma tillbaka till den form som de önskade sig och det köper jag absolut. Jag kände samtidigt att jag ville ha ett lugn att komma igen, att få göra det på mitt sätt. Och det får jag nu, säger Rasmus Elm till 24kalmar.se.

”Irriterat i tarmen”

Han har fått läkarvård i Sverige, men läkarna har inte kunna ge en exakt diagnos.
– Jag har haft problem med en dålig eller känslig mage tidigare. I grund och botten är det nog samma problem men sedan har det byggts på i och med att jag har pressat kroppen rejält då jag spelat en längre tid när jag har varit sämre. Jag har inte lyssnat riktigt på kroppen, säger Elm till Barometern, och fortsätter:

– Det är irriterat i tarmen och det är svårt att sätta fingret på något speciellt utan det är många bitar som byggts ihop som gjort att jag mått dåligt. Gluten har jag intolerans mot men det är lätt att påverka om man som jag är medveten om det, säger Elm till Barometern.

Mittfältaren har inte kunnat träna fotboll på fem månader. Men på sistone har han börjat lite smått med styrketräning och löpning.

Aldrig tänkt lägga av

Trots den tunga tiden med magproblem har Elm aldrig funderat på att lägga ned karriären, som det har ryktats om.

– Det kan bli så att jag inte kan spela alls på ett helt år från maj till maj och behöver kroppen det så tänker jag ge den det. Jag vet att jag har månader kvar av uppbyggnad innan jag kan spela igen. Jag siktar på att komma upp på den högsta nivå jag kan igen men vet inte alls om jag vill ut i proffslivet igen. Jag måste hitta glädje och motivation och så beror det på hur kroppen svarar på träningen, säger han till Barometern.

Kalmar FF är ett alternativ för Elm när han är tillbaka.

– För en omstart? Absolut. Men nummer ett är fortfarande att bli frisk och kry. Det är några månader kvar innan jag kan vara tillbaka, säger Elm till 24kalmar.se.