”Gör så jävla ont”

FOTBOLL

Hammarby bjöd på uppvisning – i konsten att missa

31 074 på läktarna – och elva Hammarby-spelare som vägrade att göra mål.

Trots en man mer och en massiv press från hemmalaget slutade toppmötet i Superettan mellan Hammarby och Ljungskile mållöst.

– Det är bittert att vi inte kan göra mål på någon av alla våra chanser, säger tränaren Nanne Bergstrand till Sportbladet.

Biljetterna tog slut i tisdags och när matchen mellan tabelltrean Hammarby och ettan Ljungskile väl sparkades igång hade 31 074 åskådare hittat till Tele2 Arena. De bjöds på en osannolik uppvisning i missade chanser av hemmalaget.

”Det är bittert”

Efter att Ljungskiles Steven Old visats ut efter två gula kort i slutet av den första halvleken fick Hammarby spela sista 45 minuterna med en man mer. Under de sista tio minuterna resulterade det i en massiv press mot bortamålet.

Andreas Haddad, Pablo Piñones-Arce, Erik Israelsson och Thomas Guldborg Christensen kom alla nära men hemmalaget brände samtliga jättelägen de lyckades skapa.

– Det är bittert att vi inte kan göra mål på någon av alla våra chanser, säger Nanne Bergstrand.

”Gör så jävla ont”

Pablo Piñones-Arce kunde, och borde kanske också, ha fått en straff i slutskedet men matchen slutade 0-0. Gästernas tränare Tor-Arne Fredheim kunde därmed jubla över lagets 15:e raka match utan förlust.

– Vi gör en heroisk insats. Det känns som om vi inte kan förlora trots att vi är en man mindre inför 30 000 åskådare. Det är fantastiskt, säger Fredheim till Sportbladet.

Ljungskiles försprång till stockholmarna är nu oförändrat en poäng. Hur det slutade så förstod nog knappt någon av de drygt 31 000 åskådarna.

– Det gör så jävla ont att vi inte kan vinna inför den här fantastiska publiken, säger Hammarbys Stefan Batan.

ARTIKELN HANDLAR OM