’Vi kan lära mycket av Hammarby’

FOTBOLL

Ny publikbesvikelse – då vill AIK ha hjälp av lokalrivalen: ”Ska se om de har några tips”

Foto: ”Bara” 14 420 på plats AIK slog Häcken på Friends Arena i går. Men på andra sidan Stockholm hade Hammarby mer än ­dubbelt så många åskådare i sin match i superettan mot Ljungskile.

En allsvensk toppmatch, men ingen publikfest.

Nu vill AIK ha tips från Hammarby om hur man lockar mer folk till arenan.

– Vi kan lära oss mycket av dem, säger AIK:s vd Thomas Edselius till Sportbladet.

Henok Goitom gjorde det enda målet när AIK slog Häcken i gårdagens allsvenska toppmatch. Trots mängder av chanser stannade siffrorna vid 1–0 vilket innebär att AIK stärker sin position som allsvensk serietvåa.

Nu är avståndet ner till trean Elfsborg och fyran Häcken tre respektive sex poäng.

”Är en besvikelse”

Men publiksiffran 14 420 på Friends arena var en missräkning.

– Historiskt sett är det okej mot Häcken, men det är en besvikelse att inte fler kommer nu, helt klart. Det är en toppmatch i allsvenskan, säger vd:n Thomas Edselius.

Att superettan-matchen Hammarby–Ljungskile, som spelades samtidigt, drog över 31 000 åskådare har förstås inte gått Edselius förbi.

– Hammarby gör det jättebra, det är en imponerande kraft. Vad var det, utsålt sex dagar innan? Det har v­arit stökigt i klubben, men nu har de har en väldigt bra sammanhållning. De har ett väldigt bra samspel mellan fans, klubben…och hela den här Nanne-grejen har blivit bra.

”Sex lätta poäng”

Kan ni lära av dem?

– Absolut, visst kan vi det. Sedan har jag alltid trott att om det går bra för ett lag i Stockholm, så smittar det av sig. Vi kommer att ryckas med av Hammarby.

I nuläget ligger AIK:s snitt på 16 250 – trots allt klart bäst i allsvenskan – vilket är något under budget.

– Vi går inte ut med det exakt, men visst, vi är lite under. Vi får jobba hårt med det här, det är upp till oss att ordna det. Jag ska ringa till min kollega Henrik (Kindlund, vd) i Hammarby och se om de har några bra tips, säger Edselius.

Vill ni ha upp dem i allsvenskan?

– Absolut, de är välkomna. Sex lätta poäng för oss.

ARTIKELN HANDLAR OM