Scholes sågar Hart efter jättematchen

1 av 2 | Foto: Paul Scholes sågar Joe Hart.
FOTBOLL

Trots Champions League-uttåg mot Barcelona så stal Joe Hart mycket av uppmärksamheten efteråt med sin jättematch.

Men nu sågar ex-stjärnan Paul Scholes City-målvaktens firande efter räddningarna.

"Vad firade man? Att de inte förlorade med 5-0?", skriver han i en krönika i Independent.

Manchester City blev sista engelska lag att åka ur Champions League. Barcelona nyttjade sitt 2-1-överläge från bortamötet och dominerade stort även på hemmaplan. Siffrorna stannade dock vid 1-0 på Camp Nou, mycket tack vare Citys målvakt Joe Hart som gjorde jätteräddning efter jätteräddning.

– Han räddade allt. Vi hade massvis av chanser men målvakten gjorde en briljant match, sa bland annat Leo Messi efter matchen.

Men före detta United-spelare, numera Independent-krönikören, Paul Scholes ser Joe Harts agerande på planen som ett symptom på varför just engelska lag haft det så tungt mot Europas bästa.

”En förnedring oavsett”

"Bra gjort av Joe Hart att sätta rekord i antal räddningar i en och samma Champions League-match den här säsongen. Utan honom hade det garanterat gått mycket värre för City. Men vad jag inte kan förstå är hans tydliga glädje över det som hände. Under slutet av matchen log han efter varje räddning och gjorde "fistbumps" med sina försvarare. City förlorade med 1-0. De var på väg ut ur Champions League. Vad firande man? Att man inte förlorade med 5-0?", skriver han i sin krönika och fortsätter:

"På slutet såg City mest nöjda ut med att komma därifrån utan en förnedring, men det var en förnedring oavsett. Engelska klubbar ska inte åka till ställen som Barcelona och sikta in sig på att undvika förnedring", skriver han.

■ ■ ■

Kolla hur lottningen blev i CL-kvartarna!

ARTIKELN HANDLAR OM