VM-hjälten presenterad av Real Madrid

avErik Löfgren

Publicerad:

”I den här klubben finns inte ordet omöjligt”

Foto: AFP
Toni Kroos är klar för Real Madrid

24-årige mittfältsstjärnan Toni Kroos har haft en hygglig vecka.

I tisdags firade han med VM-pokalen inför hundratusentals tyskar.

I dag hyllades han av Bernabeu-stadion – som nypresenterad Real Madrid-spelare.

– I den här klubben finns inte ordet "omöjligt", säger Real Madrid-presidenten Florentino Perez om stjärnvärvningen.

Affären med Bayern München, som uppges kosta 250 miljoner kronor, gjordes klart i dagarna och nu har Toni Kroos presenterats med den vita Real Madrid-matchtröjan.

En kostymprydd Toni Kroos klev ut på hedersläktaren tillsammans med presidenten Florentino Perez. Han fick hålla ett tal – på tyska – innan han höll upp Real Madrid-tröja nummer 8 framför pressen.

– Real Madrid är den viktigaste klubben i hela världen. Jag vet hur viktigt det är för klubben att vinna titlar och jag är rätt man för det, sa den tidigare Bayern München-stjärnan under sitt tal. 

Han berättade också att tyske landslagskollegan Mesut Özil, nu i Arsenal, rekommenderat klubben.

– Özil berättade för mig att det inte finns någon större klubb att spela för i hela världen, sa Kroos.

Och att Real Madrid-fansen var nöjda med nyförvärvet gick inte att ta miste på: när duon slog sig ner på hedersläktaren skanderade publiken hyllningsramsor om den ständigt storspenderande presidenten Florentino Perez som tidigare värvat dyrgripar som Zinedine Zidane, David Beckham, Gareth Bale och Cristiano Ronaldo till klubben.

"Di Stefano hade varit nöjd"

Och under presentationen passade presidenten själv på att nämna en annan storspelare: klubbens störste genom tiderna, Alfredo Di Stefano, som gick bort i början av juli.

– Jag är säker på att han skulle vara väldigt nöjd med vår värvning av Toni Kroos. Han är en stor spelare, vilket visades nu i VM, sa Perez. 

Presidenten fortsatte:

– I dag är en mycket lycklig dag för vår klubb eftersom vi värvar en fantastisk spelare. För några månader sedan firade vi vår tionde Europa-titel, men för den här klubben är ingenting någonsin nog.

Efter talen tog Kroos på sig Real Madrid-dressen och sprang runt på Santiago Bernabeus gräsmatta.

24-åringen, som var en av de stora hjältarna när Tyskland säkrade VM-guldet, firades alltså av hundratusentals tyskar på gatorna i Berlin i tisdags, presenterades för Champions League-mästarna under torsdagen och kan summera en ganska fin vecka.

Och snart är det helg för Toni Kroos.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga