Röstkaoset om allsvenskan

FOTBOLL

100-tal supportrar med och påverkade siffrorna

1 av 2 | Foto: Jonas Dahlquist, konferenciern på upptaktsträffen.

UPPLANDS VÄSBY. Här är röstkuppen på upptaktsträffen: ett hundratal supportrar var med och lyfte enskilda klubbar och spelares chanser i allsvenskan.

– Olyckligt, men jag tror inte det välter förtroendet för den här tillställningen, säger SEF:s ordförande Lars-Christer Olsson.

Vid den allsvenska upptaktsträffen är det tradition att deltagarna på plats röstar på hur det går i allsvenskan i olika kategorier.

Genom åren har det skett med klassiska mentometerknappar, som alltså bara åhörarna vid upptaktsträffen haft tillgång till.

Lösenord via tv

I dag tog upptaktsträffen klivet in i internetåldern och alla på plats kunde rösta med sin dator, smartphone eller läsplatta via en hemsida på nätet.

Konferenciern Jonas Dahlquist gav från scenen instruktioner till deltagarna vid inledningen av upptaktsträffen om webadress och lösenord.

Kruxet: det gick rakt ut i flera direktsändningar i webb-tv.

Följden blev att ett cirka hundratal fans, i majoritet från Stockholmsregionen, deltog i omröstningen...

– Det är olyckligt, men samtidigt lite kul. Det visar vilket engagemang det finns runt allsvenskan, säger Lars-Christer Olsson, ordförande i Föreningen Svensk Elitfotboll (SEF) till Sportbladet.

– Tack och lov är det ju inte via de här omröstningarna som allsvenskan avgörs...

Sportbladet kan här vid sidan om publicera siffrorna som visar hur vissa spelare och klubbar något otippat (?) fått högre siffror än förväntat.

Kennedy skyttekung?

Hela elva procent tror på Kennedy Bakircioglu, Hammarby, som främste namngivne utmanare till Markus Rosenberg, Malmö FF, och Lasse Vibe, IFK Göteborg, till titeln som allsvensk skyttekung.

Och Djurgården är laget med fjärde mest röster, sju procent, att vinna SM-guld.

– Vi får åtgärda det här till nästa år. Samtidigt ska det bli intressant att se om de här röstsiffrorna är bättre eller sämre än hur vi så kallade experter brukar tippa, säger Lars-Christer Olsson.

ARTIKELN HANDLAR OM