Ekdal: Folket kan mer fotboll än många tror

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

Han laddade med ett hattrick mot Inter och en hemlig målgest.

Sedan löpte Albin Ekdal bort berömmet, åkte till landslagets samling och tog äntligen strid med Sportbladets Johan Flinck.

– Det bevisar väl att folket kan mer fotboll än många tror, säger Ekdal.

Foto: TT

i betyg efter nyckelmatchen borta mot Österrike. Sportbladets Johan Flincks -betyg på Albin Ekdal skapade en mindre läsarstorm.

– Han var inte värd mer, svarade Flinck och försvarade beslutet.

Diskussionen har inte gått huvudpersonen själv förbi.

– Ja, jag såg det. Men han får tycka vad han vill. Jag läste lite på Twitter, det var många som hade taggat mig i den diskussionen, men jag valde att inte lägga mig i, säger Albin Ekdal.

Hur ser du på att folket ändå engagerade sig och krävde en höjning?

– Det bevisar väl att folket kan mer fotboll än många tror kanske... Nej, men alla har sin egen åsikt så det är inte jag som ska lägga mig i det.

Vad var du värd?

– En trea kanske.

Hattrick mot Inter

Sedan Österrike-matchen har Ekdal också visat klass. 25-åringen skapade rubriker över hela Europa med ett hattrick borta mot storlaget Inter i den italienska ligan.

– Det var en perfekt match för egen del och för laget, att vinna mot Inter med 4-1 är stort bara det och ett hattrick på det. En oerhört härlig dag.

Hur stort blev det i Italien?

– Det blev ganska stort. Dels för att vi vann såpass komfortabelt mot Inter borta och att jag som inte gör så mycket mål stänkt in tre. Så det blev ganska omskrivet.

Trots att mittfältaren nu alltså till sist bemött betyget från kollega Finck så finns det fortfarande saker Albin Ekdal inte vill tala om. Som målgesten efter målen mot Inter.

– Jag hade lite polare på läktaren som jag sprang och vinkade åt. Det var lite åt dem.

”Det är en interngrej”

Vinkar man genom att hålla för tummen?

– Det är en interngrej. Mellan mig och polarna.

Kan du säga något om den?

– Nej, det kan jag inte.

Är den inte rumsren?

– Nja, vi skippar det.

Efter de tre målen har Ekdals namn koplats ihop med betydligt större klubbar än hans Cagliari. 25-åringen säger att han föredrar spel i de publikstarka engelska och tyska ligorna men hävdar samtidigt att det inte varit svårt att komma ner på jorden igen efter allt beröm.

– Det gick ganska snabbt. Vi hade träning direkt efter och löpning med Zeman (stenhårde managern Zdeněk Zeman). Det fanns inte tid att fira det. 

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.