Sänkte PSG i fjol – men i kväll tror han på PSG

FOTBOLL

Därför menar Demba Ba att hans förra klubb förlorar

Foto: Demba Ba efter det avgörande målet i fjol. Foto: AP/Matt Dunham

I fjol krossade hans PSG:s Champions League-drömmar i Chelseas tröja.

Men i år tror Demba Ba att fransmännen slår ut London-laget.

– När Zlatan är med och är hundra procent är det helt annat lag.

När PSG och Chelsea möttes i kvartsfinalen av Champions League i fjol såg det så lovande under det första mötet i Paris. Fransmännen hade vunnit 3-1 och Chelsea var rejält pressat inför returen på Stamford Bridge. London-laget behövde spika igen och göra åtminstone två mål för att slå ut den franska storklubben.

Men returmötet skulle få en mardrömsavslutning för PSG. i den 87:e matchminuten petade Demba Ba in 2-0-målet för Chelsea och engelsmännen var vidare.

När lagen stöter på varandra i ett nytt returmöte på Stamford Bridge i Champions League i kväll finns inte Demba Ba med i Chelseas trupp. Den senegalesiske anfallaren såldes till Besiktas i somras.

”Pastore i exceptionell form”

Och trots att PSG:s utgångsläge är sämre detta år (1-1 från hemmamötet) tror PSG:s baneman från i fjol att fransmännen avancerar denna gång.

– Paris har förmågan att göra mål. Förra året var det inte lika stor risk för Chelsea (Zlatan Ibrahimovic var skadad i returmötet reds anm). Det var enklare för oss då. När de hade 3-1 i fjol blev de lite för självsäkra. Och det gynnade oss, säger Demba Ba till RMC

Den förre Chelsea-anfallaren pekar ut tre anledningar till varör han tror på PSG den här gången.

– Den här gången kommer deras koncentrationsnivå att vara högre och de bör inte göra några misstag. När Zlatan är med och är hundra procent är det helt annat lag. Lägg till det att Javier Pastore är i exceptionell form ser det bra ut för PSG. Och David Luiz, som spelade så bra för oss i fjol, kommer att göra dem en hel del bättre, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM