"Totti hälsar att jag ska krya på mig"

Av: Jonathan Berntsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Vännen fick tag på Alexanders stora idol efter hemska olyckan

1 av 2

Alexander Lindahl, 24, hade bestämt sig för att ge sin fotbollskarriär en andra chans.

En hemsk olycka förändrade allt.

Då funderade bästa vännen Johan på hur han bäst kunde visa sitt stöd.

– Han kom och knackade på min dörr. Jag öppnade den och han visade mig ett brev. Det var från Totti som hälsar att jag ska krya på mig. Jag var chockad, jag trodde det var ett skämt, säger Alexander Lindahl till Sportbladet.

I tonåren var Alexander Lindahl på flera landslagsläger och på gränsen till att tas ut i ungdomslandslagen.

Den riktiga träningsfliten har han dock saknat, men inför årets säsong ville Alexander återuppta satsningen i Piteå IF i division ett.

Då tog livet en helt annan vändning.

I mitten av februari var han, hans bror och två kompisar på väg till gymmet. Mitt på motorvägen krockade sällskapet med en älg.

– Älgen landade på min nacke och jag fick jättemycket stryk. Läkarna sa efteråt att jag bara var någon millimeter från förlamning eller ännu värre, berättar Alexander Lindahl.

Är som bröder

– Jag låg på sjukhus i en vecka. Nu har jag kommit hem, men jag har en stödkrage som jag måste ha i tre månader innan jag ska tillbaka för att kolla hur det ser ut. Just nu är jag sängliggande, jag kan inte göra något och käkar morfin och så. Men det tyngsta är att läkarna sa att jag har nickförbud resten av livet och då kan man ju inte spela fotboll. Och jag som kände att jag verkligen ville satsa igen.

Bästa kompisen Johan Jonsson lider också han och i sin vilja att muntra upp Alexander fick han en galen idé.

"Totti är som en gud"

Alexanders stora idol är Roma-ikonen Francesco Totti. Som Johan bestämde sig för att få kontakt med.

Han mailade alla Roma-adresser han kom över och fick till slut svar av en person som han tror är klubbens presschef.

Ett tag senare kom det ett paket på posten.

– När jag öppnade det kom tårarna. Det var en kaptensbindel och ett brev med en personlig hälsning till "Alle" från Totti. På natten kunde jag inte sova, sedan åkte jag till Piteå för att överraska honom. Han blev paff. Han började lipa och fattade inte vad som hände, säger Johan Jonsson.

Alexander Lindahl blir rörd bara av att återberätta tisdagskvällen.

– Totti är som en gud för mig. Det känns hur stort som helst, nu blev han till och med ännu större för mig om det nu är möjligt. Och jag känner så sjukt stor tacksamhet mot Johan, han är verkligen en underbar vän.

Johan:

– Alexander är som en brorsa för mig, det är så jävla kul att man kan ge något tillbaka. Det finns inte någon i Sverige som gillar Totti lika mycket som han. Han kan inte italienska, ändå har han sett varenda intervju med Totti...

Norsk tv ringde upp

Men det stannar inte där. Tottis hälsning har tidigare uppmärksammats av Piteå-Tidningen och Norrbottens-Kuriren och sedan spridit sig till Norge. I går fick Alexander Lindahl ett samtal från norska TV2, som hade fått tag på Johans kontakt i Roma.

Johan hade nämnt för honom att de ska åka till Rom så fort Alexander blir bättre igen. Och tv-kanalen berättade att Roma förklarat att de kommer ta emot dem med öppna armar när det är dags.

– Det känns så grymt. De borde få så mycket brev varje dag, men mailet som Johan skickade måste ha träffat, säger Alexander Lindahl.

Han är ännu inte säker på hur återställd han kommer bli efter olyckan.

Vad han däremot vet är att han alltid kommer stöttas av sin bästa vän.

Och sin idol.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.