Nästa vecka – då avgörs Zlatans öde

1 av 6
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic har ett par nervösa dagar framför sig.

Enligt nyhetsbyrån AP ska Uefa:s disciplinkommitté studera utvisningen på torsdag.

– Han kommer att vilja hämnas och delta i kvartsfinalen, säger Laurent Blanc till tidningen.

Zlatan Ibrahimovic fick följa PSG:s match från omklädningsrum efter att ha blivit utvisad efter blott 32 minuter. Svensken gav sig in i en närkamp med Chelseas Oscar men missade bollen – och träffade brassen. Ursinniga Chelsea-spelare omringade domare Björn Kuipers som plockade fram det röda kortet.

Men en rad experter, fotbollsfans och Zlatan själv menar att utvisningen var på tok för hårt dömd.

– Domslutet är inte acceptabelt och vi ska inte titta bort från det bara för att vi gick vidare. De kommer se på reprisen att det var ett felaktigt domslut och ändra på beslutet, sa svensken efter matchen.

”Låt honom spela”

Även Chelseas tränare José Mourinho backar upp Zlatan.

– Jag hoppas att Uefa kan minimera skadan av domarens misstag och låta honom spela i kvartsfinalen.

Le Parisien uppgav först att Zlatan skulle få vänta i två veckor innan besked.

Men nyhetsbyrån AP uppger att det europeiska fotbollförbundet, Uefa:s, disciplinkommitté ska träffas torsdag den 19 mars för att studera situationen – och komma fram till hur många matcher Zlatan ska stängas av.

Tar hänsyn till historik

Kutym för ett direkt utdelat rött kort är åtminstone en match avstängning. Le Parisien rapporterar att PSG kommer att överklaga en dom som ger svensken mer än just en match.

Kvartsfinalerna spelas precis som åttondelsfinalerna över två möten, och den franska klubben vill åtminstone ha Zlatan tillbaka till returmötet.

När Uefa bedömer utvisningssituationer tar de hänsyn till vårdslösheten vid händelsen, hur spelaren reagerar på domslutet och spelarens historik vad gäller disciplin. Zlatan har blivit utvisad fyra gånger tidigare i Champions League-spel.