Helsingborgs IF

Bekräftat: Jansson lämnar HIF i förtid

Av: 

Samuel Abrahamsson

FOTBOLL

Lämnar efter åtta år som sportchef

Jesper Jansson slutar nu i HIF.
Jesper Jansson slutar nu i HIF.

Han sa upp sig i augusti förra året. Nu slutar Helsingsborgs sportchef Jesper Jansson i förtid i klubben.

– Jag är stolt över det jag fått uppleva och bidra med som sportchef i HIF, säger han.

Jesper Jansson har jobbat som sportchef i Helsingborgs IF sedan 2008. Nu sju år senare väljer han att sluta i förtid och lämna direkt. Jansson sa upp sig i augusti förra året som sportchef och har sedan dess arbetat under sin uppsägningstid med transfers och scouting.

– I samband med att jag valde att säga upp mig, var mitt budskap att HIF behövde göra ett nytt avstamp och peka ut en riktning för framtiden. Klubben har genomfört detta avstamp och för mig personligen känner jag nu att det är rätt tid att göra det samma. Därför är vi nu överens om att avbryta uppsägningsperioden i förtid, säger Jesper Jansson i ett pressmeddelande.

Spelat i klubben fem år

Jansson kom till HIF år 2000 som spelare och stannade fram till 2005. Tre år senare återvände han till klubben som sportchef och HIF har under tiden haft stora framgångar med SM-guld 2011 samt cup-guld och supercup-guld samma år.

– Jag är stolt över det jag fått uppleva och bidra med som sportchef i HIF under de senaste sju åren, med bl.a fem titlar, Europaspel och ett antal spelartransfers som genererat till klubben och de spelarnas fortsatta karriärer. Jag har nu stora förhoppningar för laget inför årets säsong och önskar dem stort lycka till, avslutar Jesper Jansson.

Klubbens ordförande Claes Ohlsson säger så här om Janssons avsked.

– Med sitt breda kontaktnät och stora engagemang har Jesper betytt mycket för klubben både som spelare och sportchef. Han har varit en stor del av de framgångar som klubben haft under modern tid och vi vill tacka honom för hans tid inom HIF, säger Claes Ohlsson, ordförande i Helsingborgs IF.

ANNONS

Härlig Jackpot på Stryktipset – 11 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Helsingborgs IF

FC Helsingborg