”Vi ska visa vad vi kan mot AIK”

FOTBOLL

Amadaiya Rennies kvittering räddade spänningen i svenska cupens grupp tre.

Men Hammarby-spelarna var ordentligt besvikna med 1-1-matchen mot Landskrona Bois.

– Vi ska visa hur bra vi är mot AIK istället, säger mittfältaren Nahir Besara.

Det blir en gruppfinal mellan AIK och Hammarby på Friends arena inför runt 40 000 åskådare nästa lördag. Efter att AIK gjort 7-0 på sina två första matcher fixade Bajen en nödvändig poäng i hemmamötet mot Landskrona Bois: om Hammarby vinner på lördag tar de även hem gruppen.

Men 1-1 på hemmaplan mot ett division 1-lag skrämmer inte.

– Ingen kan vara nöjd med det här. Vi är inte tillräckligt bra, vi har ingen fart och vår press sitter inte. Det här var inte Hammarby, det var något annat. Spelar vi så här mot AIK så blir det inte roligt, säger Nahir Besara.

Har du koll på AIK?

– Nej, ingen speciell. Jag har bara läst lite i tidningarna.

Hur står ni er?

– Ingen aning, det ska bli intressant att se.

Bajen-coachen besviken

Även tränaren Nanne Bergstrand var missnöjd, framförallt med att spelarna flyttade upp laget på slutet, trots att 1-1 var tillräckligt för att hålla liv i gruppen.

– Man måste begära lite mer taktisk kunskap. Vi har frispark i ytterzon, vi har hörnor de sista fyra minuterna, där vi försvinner iväg med hela backlinjen, säger Nanne.

Nahir Besara:

– Jag förstår Nanne. Varför ska vi ge motståndarna den chansen? Men vi blev nog lite ivriga.

En spelare i Hammarby var dock nöjd med eftermiddagen: inhopparen Amadaiya Rennie som bombade in kvitteringen från distans i den 67:e minuten.

– Det var ett fantastiskt mål. Det var en väldigt skön känsla att göra ett väldigt viktigt mål inför den här publiken, säger Rennie.

Lauls tips: Så slutar allsvenskan 2015