”Di Maria såldes för att han var för ful”

FOTBOLL

Utspelet från förre Barça-pampen

Foto: Angel Di Maria.

Angel Di Maria stod för en imponerande säsong hos Real Madrid i fjol – men såldes ändå till Manchester United.

Barcelonas tidigare vice vd hävdar att anledningen till försäljningen var enkel:

Argentinaren såg inte tillräckligt bra ut.

Angel Di Maria lämnade Real Madrid för en flytt till engelska storklubben Manchester United i somras. Efter en succéstart i klubben har formen mattats av något för argentinaren.

United betalde hisnande 81 miljoner euro för Di Maria efter att ha sett honom spela en nyckelroll när Real Madrid bärgade Champions League-titeln i fjol.

Barcelonas tidigare vice vd Carles Rexach tror inte heller att Madrids försäljningen hade något med Di Marias kvaliteter på fotbollsplanen att göra. I stället hävdar Rexach att Madrids oro över varumärke och image var anledningen till att argentinaren såldes.

Kroos passar bättre

– Florentino Perez (president Real Madrid reds anm.) kollar på världsmarknaden och vill ha ett lag av Galacticos som alla kan beundra. Förstår du vad jag menar? säger han till Regio7 enligt Goal.

Rexach menar helt sonika att Di Maria inte såg tillräckligt bra ut för att vara en Galactico som exempelvis Cristiano Ronaldo.

– Ronaldo är klubbens flaggskepp. Perez säljer ett internationellt varumärke. Vicente del Bosque (tidigare tränare reds anm.) och Di Maria är för fula för Real Madrid. De skiljer sig från Toni Kroos och James Rodriguez, säger Rexach.

Både Kroos och Rodriguez värvades från Bayern München respektive AS Monaco för stora pengar i somras.

■ ■ ■

: ERIK NIVA: Angel di Maria – spelaren alla älskar att spela med.

ARTIKELN HANDLAR OM