Läxas upp för hånet – svensken hyllas

Av: Kristopher Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Så reagerar fransk media på förlusten mot Sverige

1 av 6

Fransk press frossar i U21-fiaskot i dagens tidningar.

Layvin Kurzawa sågas för sitt svenskhån, Isaac Kiese-Thelin hyllas stort och det konstateras att Frankrike skulle haft straff i slutminuterna.

”Bedrövligt”, lyder l'Equipes sammanfattande rubrik på förstasidan.

Det är ett smått chockat Fotbolls-Frankrike som konstaterar att deras U21-landslag – trots guld i U20-VM förra året – inte kommer att spela U21-EM i Tjeckien i sommar.

Sverige lyckades vända 0-2-underläget från första mötet i Frankrike med en 4-1-seger i Halmstad i går kväll. Och skrällen var ett faktum.

I fransk press i dag försöker man förstå det som franska förbundsbasen menade var omöjligt.

Kiese-Thelin hyllas

”Bedrövligt”, konstaterar l'Equipe på sin förstasida i dag och inuti tidningen får ytterbacken Layvin Kurzawa en uppläxning för sitt hånfulla firande av 1-3-målet i matchen.

”Kurzawa borde inte ha hånat svenskarna!” är rubriken till artikeln där man konstaterar att hånet 'vände sig emot honom'”, och att ”Den monegaskiske ytterbacken var katastrofal, han gjorde ingenting förutom än att håna svenskarna”.

I en annan artikel i tidningen lyfts svenske tvåmålsskytten Isaac Kiese-Thelin till skyarna.

”Vid 22 års ålder är Isaac Kiese-Thelin redan en pelare i Malmö. Han är stjärna och nyckelspelare mot både Juventus och Olympiakos och han tog nästan på egen hand Malmö in i turneringen”, skriver l'Equipe.

Skulle haft straff?

Men så uppmärksammas förstås den situation i straffområdet som fick en del svenska fans framför tv:n att flämta av nervositet. När Kurzawa bröt sig loss på vänsterkanten i den 91:a minuten och slog ett inlägg som tog på svensk hand i straffområdet.

”Hans pass bryts med handen, som är en bra bit utanför kroppen. Domaren vågade inte ge den straff som verkade uppenbar att se”.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN