Efter skräckskadan – missar hela säsongen

avLove Lindqvist

Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

I Sundsvalls premiär mot Örebro tvingades hemmalagets Chidi Omeje lämna planen.

Nu visar det sig att 27-åringens skada är mycket värre än först befarat.

– Främre korsbandet är helt av och bakre korsbandet är halvt av, säger lagläkaren Patric Norström till Sundsvalls tidning.

Gif Sundsvalls allsvenska premiär var ingen match som gick till historien. 0–0 hemma mot Örebro inför 3 129 åskådare på Norrporten arena. Vad supportrarna snarare tog med sig från matchen var skadan på anfallaren Chidi Omeje.

Omeje tvingades bryta matchen och fördes direkt till sjukhus. Efter ytterligare undersökningar i Stockholm kunde det konstateras att skadan var värre än först befarat.

– Det är en ganska omfattande knäskada. Främre korsbandet är helt av och bakre korsbandet är halvt av. Delar av inre ligamentet är skadat och även delar av ligamenten på utsidan. Sedan är även menisken på utsidan skadad, säger lagläkaren Patric Norström till Sundsvalls tidning.

Borta ett år

Skräckskadan innebär att säsongen är färdigspelad för den 27-årige nigerianen. Och som det inte vore nog med det, även nästa års säsongsinledning är i fara.

– Vi pratar kanske om ett år. Det är två månader ytterligare mot det preliminära beskedet vilket innebär tio månader, om det går riktigt bra. Annars är det i vanliga fall tolv månader det handlar om, säger Norström.

Sundsvall fick sin andra match, borta mot Sirius, uppskjuten på grund av planen på Studenternas. Nästa match är på fredag hemma mot Malmö FF.

ARTIKELN HANDLAR OM