Mourinho om Zlatan: ”Sorgligt”

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic, 36, har lämnat den europeiska toppfotbollen.

Ett ögonblick som José Mourinho jämför med de allra största.

– Det är en väldigt stor spelare som går förlorad, säger tränaren.

Beskedet att Zlatan Ibrahimovic lämnar Manchester United för Los Angeles Galaxy var inte helt oväntat.

Redan för omkring en månad sedan hintade tränaren José Mourinho att svensken var på väg bort från den engelska storklubben. Nu när övergången är officiell uttrycker portugisen sitt vemod över att svensken har gjort sitt i Europa.

– Det är alltid sorgligt när en stor spelare går mot sitt slut. Jag minns exempelvis Figos sista match med mig och Inter, det kommer alltid vara ett av de sorgligaste stunderna i mitt liv, säger Mourinho.

– Zlatans farväl är åt det hållet. Det är en väldigt stor spelare som går förlorad för den europeiska toppfotbollen för alltid, eftersom han inte kommer komma tillbaka till den här nivån.

”Det kommer MLS få”

José Mourinho säger vidare att han tror att det kommer bli bra för Ibrahimovic att trappa ner karriären i stället för att avsluta tvärt.

– Åren i Galaxy kommer vara bra för honom. Det kommer vara bra för honom och för den amerikanska fotbollen, säger Mourinho.

– Han kan lära ut och attrahera med sin personlighet och passion för fotbollen, han har alltid varit ett bra exempel på hur ett proffs ska bete sig. Det är det som MLS och fotbollen i USA kommer ta del av. I övrigt kommer Zlatan få njuta av sina sista år som fotbollsspelare.

Svenskar som spelat i Major Leauge Soccer 01:32
ARTIKELN HANDLAR OM