Zlatan om landslaget: De ringer mig varje dag

avStaffan Dickson

Publicerad:
Uppdaterad:

Janne Andersson säger att Zlatan ännu inte hört av sig om en eventuell comeback till VM.

Men enligt Zlatan själv står han i ständig kontakt med landslaget.

– De ringer mig varje dag, säger han i en intervju på LA Galaxys hemsida.

Så sent som på fredagen, bara några timmar efter att Zlatans övergång till LA Galaxy blivit officiell, sa Sveriges förbundskapten Janne Andersson att flytten inte förändrar något för landslaget inför fotbolls-VM i Ryssland i sommar.

– Vad det gäller den frågan har jag samma svar som tidigare. Jag har inga funderingar på det, sa han.

Andersson har tidigare sagt att det är upp till Zlatan att höra av sig om han skulle vilja komma tillbaka till landslaget. När förbundskaptenen på fredagen fick frågan om Zlatan eller någon i hans närhet har hört av sig till Andersson svarade han kort och gott ”nej”.

Men enligt Zlatan själv står han i ständig kontakt med landslaget – och det är inte han som ringer, säger han i en intervju på LA Galaxys hemsida.

”Ett steg i taget”

Zlatan får frågan om dörren till landslaget fortfarande är öppen och om han överväger en comeback i VM i Ryssland.

– Mitt huvudfokus är LA Galaxy, att göra mig hemmastadd, lära känna mina nya lagkamrater, lära känna klubben, lära känna staden. När jag känner mig bekväm där tar jag nästa steg. De ringer mig varje dag, frågar mig: Hur mår du? Vad vill du? Vad tänker du? Hur är situationen? säger Zlatan.

Han fortsätter:

– Men ett steg i taget. Om jag känner mig bra och känner att jag kan göra vad jag vet att jag kan göra … jag menar, dörren kommer alltid vara öppen. Det har ingenting med den andra sidan att göra, det är den här sidan, alltså jag. Om jag vill är jag där, om jag inte vill det är jag inte där. Men en sak i taget. Jag är väldigt sugen på att spela fotboll, jag behöver spela fotboll, och när jag börjar göra det får vi se vad som händer.

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYR N
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM