Smällen: ”Bajen”-duon missar premiären

avSimon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Claudio Bresciani/TT NYHETSBYRÅN

Avbräck för Hammarby.

Både Erkan Zengin och Nikola Djurdjic missar premiären mot Sirius – Zengin därför att hans tidigare klubb vägrar godkänna övergången.

– Det känns mest trist för spelarna, säger sportchefen Jesper Jansson till Sportbladet.

Hammarby tar emot Sirius i den allsvenska premiären på söndagen.

Då kommer ett bakslag.

Varken Erkan Zengin, 32, eller Nikola Djurdjic, 31, båda nyförvärv, är spelklara till matchen, vilket Fotbolldirekt var först med att rapportera.

I en kommentar på Hammarbys hemsida säger sportchefen Jesper Jansson att Zengins tidigare klubb, turkiska Eskisehirspor, ”vägrar godkänna övergången i FIFA:s administrativa system”. Zengin bröt kontraktet med klubben.

”Våra advokater driver på”

– Våra advokater driver nu på mot det turkiska fotbollsförbundet och hos FIFA så att vi ska få ett så kallat temporärt speltillstånd. Vi är helt säkra på att det kommer att lösa sig, men det tar minst sagt lite längre tid än man skulle kunna önska, säger Jansson till sajten.

Han utvecklar när Sportbladet ringer upp:

– Det här är i grund och botten en sak mellan Erkan och klubben. Vi är i full gång och försöker bistå Erkan i frågan. Det här är inget vi kom på här och nu utan vi har jobbat med det en tid och har kommit en bra bit på vägen, säger Jansson.

Hur kan Eskisehirspor vägra godkänna övergången?

– Det kan man fråga sig. Som sagt så är det en fråga mellan spelaren och klubben, han har ju brutit avtalet där. Alla uppgifter är inne, men de trycker inte på knappen.

Hur lång tid kan det här ta?

– Det har jag svårt att uttala mig om. De har ju påtryckningar på sig, men det är en sak för Fifa och turkiska förbundet.

”Ligger utanför vår kontroll”

Hammarby möter Göteborg borta den 10 april.

Missar Zengin den matchen också?

– Det hoppas vi inte. Vi har stor förhoppning om att han ska kunna spela, men det ligger utanför vår kontroll, säger Jesper Jansson.

Är du orolig?

– Egentligen inte. Men hade det varit en svensk klubb i andra änden hade det väl inte hänt. Vi får bara fokusera på matchen på söndag och köpa läget.

När det gäller Djurdjic handlar det om att serben ännu inte fått arbetstillstånd.

– Han har fått sitt speltillstånd av Svenska fotbollförbundet, dock har inte Migrationsverket mäktat med att få fram arbetstillstånd i tid. Vi har lämnat in ansökan direkt i samband med att kontraktet skrevs, men på grund av arbetsbelastning och sjukdom har Migrationsverket, trots starka påtryckningar från oss, inte hunnit leverera, säger Jesper Jansson till ”Bajens” hemsida.

”Riktigt ledsen”

För Expressen beskriver Nikola Djurdjic det hela som ”oprofessionellt”.

– Jag är riktigt ledsen. Jag såg verkligen fram emot att få spela premiären i morgon, dessutom är det min födelsedag, det hade varit en utmärkt start. Jag är uppe i varv nu, säger han till tidningen.

Jesper Jansson till Sportbladet:

– Det är trist för honom, men arbetsbelastning och sjukdomar är saker man inte kan styra. Vi har gått ”by the book”.

Jansson meddelar dock att Djurdjic kommer få sitt arbetstillstånd i nästa vecka och att anfallaren därmed kommer vara spelklar till mötet med Göteborg.

– Det är klart att vi hade velat ha alla spelare tillgängliga mot Sirius, men som sagt, det är bara att gilla läget. Vi har följt våra rutiner. Det är förstås mest tråkigt för spelarna.

Både Zengin och Djurdjic debuterade i Hammarbys genrep mot IFK Norrköping förra helgen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM