Sporting Lissabon

Presidentens hämnd – stängde av hela laget

Av: 

Daniel Sörensen

Sporting Lissabons startelva mot Atlético Madrid.
Sporting Lissabons startelva mot Atlético Madrid.

FOTBOLL

Spelarna fick nog efter presidentens sågning i sociala medier.

”Vi vill utrycka vårt förakt för presidentens yttrande efter gårdagens match då vi inte lyckades få med oss det resultat vi ville ha”, säger Sporting Lissabons trupp efter förlusten mot Atlético Madrid.

Det skulle få förödande konsekvenser.

19 spelare i A-laget stängdes efter uttalandet av av presidenten Bruno de Carvalho.

Sporting Lissabon förlorade bortamötet (0–2) mot Atlético Madrid i veckans Europa League-kvartsfinal. Efter matchen gick klubbens president Bruno de Carvalho hårt åt sina spelare på Facebook.

Särskilt mittbackarna Sebastián Coates och Jérémy Mathieu fick smaka på presidentens vrede.

– Våra 11 spelare skulle behövt dubbla sina insatser på planen så att vi var 22 stycken. Coates och Mathieu gjorde vad Atléticos anfallare inte kunde göra själva. I stället för 22 var det som att vi hade 9 spelare, skriver han.

”Pekar finger och smutskastar”

Efter uttalandet gick Sporttings spelare ihop och kritiserade Bruno de Carvalhos agerande.

– Vi vill utrycka vårt förakt för presidentens yttrande efter gårdagens match då vi inte lyckades få med oss det resultat vi ville ha. Den person som verkligen behöver ge oss sitt stöd nu, personen som ska vara vår ledare, pekar finger och smutskastar öppet en spelares insats när det egentligen är lagets samlade insats som avgör, säger dem.

Bruno de Carvalhos reaktion på kritiken?

Han valde att stänga av 19 spelare från A-laget.

Juniorerna får spela

Detta innebär att klubben tvingas ställa upp med sitt juniorlag i söndagens match mot Pacos de Ferreira. En match som är av yttersta vikt i jakten på topplaceringar i Primeira Liga. Sporting ligger för närvarande trea i tabellen – efter Benfica och Porto.

– De är bortskämda barn som tror att de har gått långt, men nu är mitt tålamod slut för de som tror att de står över klubben och inte tål någon kritik, säger presidenten.

Dementerar uppgifterna

Under lördagskvällen dementerade Sporting Lissabons tränare Jorge Jesus att lagets spelare skulle vara avstängda av klubben.

Den portugisiska tidningen A Bola skriver att Jesus kommenterade nyheten under en presskonferens inför mötet mot Pacos de Ferreira. Han berättade att alla spelare är tillgängliga för söndagens match.

– Presidenten, spelarna och jag hade ett möte. Allt som sades kommer att stanna inom laget. Presidenten gav mig friheten att ta ut vilket lag jag vill, som alltid. Vi har fortfarande ett träningspass kvar och sen tar jag ut alla spelare som är friska, säger han enligt tidningen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Arsenal på väg mot semi – vann stort mot Wernblooms CSKA Moskva

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Sporting Lissabon

Europa League

Atlético Madrid