Elmander: EM var frustrerande

FOTBOLL

Ska ersätta Anelka

Foto: Frustration Johan Elmander tvingades spela i ovan position under EM, något han helst sluppit.

Johan Elmander har påbörjat sitt målskytte i Bolton Wanderers. Skönt tycker svensken efter ett jobbigt EM-slutspel.

– Det är alltid svårt att spela i en ovan position, säger han.

Foto: I sin nya tröja Johan Elmander i Boltons tröja, här i matchen mot Doncaster.

I träningsmatchen mot Doncaster Rovers fick Johan Elmander visa sin nya publik att han kan göra mål. Två fullträffar blev det för svensken när Bolton vann med 5–0.

– Det är alltid skönt att göra mål när man är ny i ett lag och det var bra att spräcka nollan i min första match för klubben, säger Elmander till Boltons hemsida.

Tungt i EM

Han hade dessförinnan missat två träningsmatcher och det här var första matchen sedan det för Elmander så tunga EM-slutspelet. Där förlorade han sin startplats i den blågula startelvan när Henrik Larsson tackade ja. När Elmander väl fick spela var det till höger på mittfältet och där hade han ingen lycka alls.

Elmander berättar på Boltons hemsida vad han tyckte om att placeras på mittfältet.

– Det var frustrerande. Jag är en anfallare och inte högerytter och det är alltid svårt när man tvingas spela i en ovan position. Man är inte alltid komfortabel och kan inte spela sitt normala spel. Men det är förbundskaptenen som bestämmer och jag är alltid glad när jag får spela för Sverige, men jag föredrar att göra det som forward.

Ersätter Anelka

Nu ska han ta nya tag i Bolton och där har han ett stort tomrum att fylla efter fransmannen Nicolas Anelka som lämnade för Chelsea mitt i förra säsongen.

– Självklart har jag pressen på mig. Jag plockades hit för att göra mål och fansen förväntar sig att jag gör mål så jag måste verkligen se till att göra det. Jag gillar pressen på mig och jag kommer att göra mitt bästa för klubben och fansen så får vi se hur många mål det blir i slutet av säsongen, säger Elmander till hemsidan.

Att han kommer jämföras med nämnde Anelka tycks inte störa svensken.

– Jag vet att folk tror att jag skulle gå i Anelkas fotspår, men det kommer att bli svårt för han är en väldigt bra spelare Vi är väldigt olika spelare och jag vill bara spela mitt eget spel, säger Elmander.

ARTIKELN HANDLAR OM