van Basten ratar Kennedy Bakircioglü

FOTBOLL

Tungt besked för svensken – ingår inte i nye tränarens planer

Foto: OVISS FRAMTID Kennedy Bakircoioglü på läktaren i Amsterdam Arena – och närmare spel än så i Ajax lär inte svensken komma den här säsongen...

Ajax nye tränare Marco van Basten storstädar.

Fyra spelare petas direkt ur A-truppen – och ytterligare fyra har fått beskedet att de inte kan räkna med någon speltid kommande säsong.

En av dom: Kennedy Bakircioglü, 27.

Petad i EM-truppen som siste spelare i somras.

Och nu ratad av nye tränaren i klubblaget.

Sommaren 2008 tilllhör inte Kennedy Bakircioglüs höjdare i karriären.

Sparkar fyra direkt

När Ajax nu går in på försäsongsvecka nummer tre har nye tränaren Marco van Basten – den gamla storspelaren – rensat i truppen.

Fyra spelare petas direkt ur A-truppen och får träna med u-laget i stället: Jurgen Colin, Laurent Delorge, Albert Luque och Kenneth Perez.

Fyra spelare har fått beskedet att de har små chanser att ta en plats i startelvan eller ens på bänken: Kennedy Bakircioglü, Leonardo, George Ogararu och dansken Dennis Rommedahl. De får träna med A-laget, men att van Basten vill göra sig av dem står ganska klart.

– Vi har varit i gång i tre veckor och alla spelare har fått sina chanser. I vissa fall har det lett till omprövningar, vilket vi i dag gjort klart för en grupp spelare. Transferfönstret stänger i slutet av månaden och vi förväntar oss att det händer saker med ett antal av våra spelare. I slutändan vill vi ha en trupp på ungefär 24 spelare, säger van Basten till Ajax hemsida.

Har tre år kvar

Nu – med de fyra som petas till u-laget – har Ajax en trupp på 28 spelare.

Kennedy Bakircioglü kom till Ajax från Twente förra sommaren och har tre år kvar på kontraktet.

Sportbladet.se har förgäves sökt svensken för en kommentar.

Fotnot: Rasmus Lindgren, den andre svensken i Ajax, riskerar inte att petas. Han ingår i van Bastens trupp.