Gustavsson: Vi spelar bra

FOTBOLL

Söderberg tvåmålsskytt

Foto: Fokus Hammarbys Nathan Paulse och Ljungskiles Markus Senften fokuserar på bollen.

Bara 2–2 mot Ljungskile hemma, men Hammarbys tränare Tony Gustavsson berömde ändå sitt lag.

– Spelmässigt gör vi en bra match, säger han till PPV.

Hammarby har varit i strålande form den senaste tiden. Men för andra matchen i rad fick laget nu nöja sig med ett kryss och mot Ljungskile var det matchens sista spark som räddade laget. Freddy Söderberg kvitterade två gånger om och när han gjorde det för andra gången var det bara sekunder kvar av matchen.

– Det är blandade känslor. Jätteskönt att göra två mål, men samtidigt får vi bara med oss en poäng, säger Söderberg till PPV.

Tvåmålsskytten har haft svårt att ta en plats i Hammarby, men när Paulinho har lånats ut, Charlie Davis åkt till OS och Olof Guterstam inte har övertygat tog Söderberg chansen.

Mycket tack vare flera bra träningar, enligt Tony Gustavsson.

– Det är extra skönt när man får träna sig in i laget. Han har inte matchat sig in i laget, säger Gustavsson.

Hammarby dominerade som väntat matchbilden mot ett defensivt Ljungskile som försökte dra ner på tempot så ofta möjligheten gavs. Till slut lyckades de grönvita ordna en poäng, men någon övertygande insats var det knappast. Ändå var Tony Gustavsson mycket nöjd med spelet

– Vi har fjorton riktigt bra avslut. Det jag är missnöjd med är resultatet, säger han.

Krysset innebär att Hammarby tappar lite mark i toppstriden. Laget behåller femteplatsen, men riskerar dels att AIK passerar i morgon eller att Kalmar FF rycker ifrån i guldstriden.

– Vi trycker på. Vi skapar tillräckligt med chanser för att vinna. Tyvärr så slarvar vi in ett mål bakåt. Vi har inte marginalerna på vår sida, säger Freddy Söderberg.

ARTIKELN HANDLAR OM