Sunderland värvar bort Rade Prica

FOTBOLL

Svensken får mördande konkurrens i anfallet

Foto: En olycka kommer sällan ensam... ...för Rade Prica vill säga. Värvningarna av Djibril Cissé och David Healy raderar nästan ut möjligheten för svenske Prica att få någon speltid i Sunderland.

Det ser allt tuffare ut för Rade Prica i Sunderland.

Redan förra säsongen fick han sparsamt med speltid och inte blir det bättre i år när managern Roy Keane har gjort klart med anfallarna Djibril Cissé och David Healy.

Foto: Får det tufft Rade Prica får det allt tuffare i Sunderland.

Sunderland har satsat hårt på att bredda truppen och etablera sig som en pålitlig Premier league-klubb.

Pascal Chimbonda, Teemu Tainio och Steed Malbranque har alla hämtats in från Tottenham för att stabilisera backlinjen och mittfältet.

Nu är det anfallet som ska stärkas upp, och det rejält.

Djibril Cissé, 27, lånas från franska Marseille säsongen ut. Cissé, som har provat på England tidigare under sina säsonger i Liverpool, har en jobbig tid bakom sig med många skador och lite speltid.

– Han behövde en ny utmaning och den kan han få i Sunderland, som är en lagom stor klubb för honom, säger Marseilles ordförande Pape Diouf till klubbens hemsida.

”Svenskdödaren”

Keane har även hämtat in sin gamle lagkamrat från Manchester United-tiden, David Healy, 29.

Healy, senast i Fulham, var mannen som sänkte Sverige med två mål när Nordirland vann med 2–1 hemma på Windsor Park, Belfast, i mars förra året.

Nu får han möjlighet att sänka ytterligare en svensk när han bidrar till ökad konkurrens i anfallet där Rade Prica redan innan hade det svårt att göra sig hörd.

– David blir en bra värvning för oss. Han har stor erfarenhet på toppnivå, säger Keane till Sunderlands hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM