Werder: Zlatan är ett tydligt hot

Av: Daniel Sjöberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Tyskarna fruktar svensken

1 av 2 | Foto: ap
Det stora hotet – Zlatan Ibrahimovic.

Markus Rosenbergs Werder Bremen kommer till Milano för att ta sig an Inter och det är inget tvivel om vilken spelare som tyskarna har störst respekt för.

– Zlatan Ibrahimovic utgör ett tydligt hot mot oss, säger tränaren Thomas Schaaf.

Zlatan Ibrahimovic har öppnat säsongen oerhört starkt i Inter. I säsongens första Champions League-match, borta mot Panathinaikos, var det den svenske stjärnan som dominerade. Han stod för två fantastiska framspelningar så det är inte särskilt konstigt att det är Zlatan som tilldrar sig störst uppmärksamhet när Thomas Schaaf talar om vilka spelare som måste stoppas.

– Vi har haft koll på honom i flera år, när han var i Ajax och till och med innan dess när han spelade i Sverige. Han är en extrem talang, menar Schaaf.

Werder är offensiva

Några mål har det ännu inte blivit i Champions League-spelet för Zlatan. Inte heller för Markus Rosenberg. Werder Bremen fick bara 0–0 borta mot Anorthosis i sin första match, men Inters tränare Jose Mourinho vet att tyskarna är farliga i offensiven.

– Vi vet att Werder har gjort tio mål på de två senaste matcherna, men vi vet också att de inte gjorde mål mot Anorthosis. I Champions League gör man inte särskilt ofta en massa mål i samma match. De har bytt en del spelare, plockat in Rosenberg till exempel, men de har samma duktiga coach och har varit ett välorganiserat lag i flera år, säger han.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.