Nu kan det bli nät på Råsunda

avDaniel Sjöberg

FOTBOLL

"Vi diskuterar olika lösningar"

AIK kan tvingas betala dyrt för personer på ståplatsläktaren som kastar in föremål. En lösning kan bli att sätta upp ett nät framför fansen.

– Ja, man kan säkert bygga bort problemet, säger AIK:s säkerhetsansvarige Henrik Koch.

Diskussionen är intensiv inom AIK för tillfället. Efter skandalen på Råsunda igår måste klubben hitta ett sätt att komma till rätta med inkastade föremål. Det handlar i mångt och mycket om att ändra attityden hos folk, men det är lättare sagt än gjort.

– Ja, jag trodde ju att de skulle sköta sig igår när de hade sin protest, men inte ens då finns det folk som kan hålla sig, säger Henrik Koch.

Att visitera hjälper inte heller när det som kastas in är mynt och tändare och liknande. Därför kanske lösningen är ett nät som spänns upp i samband med matcher.

– Hammarby har satt upp ett sådant på Söderstadion, men det är inte optimalt har jag förstått. Dessutom är ju frågan om man vill komma till rätta med kastandet eller att saker kommer in på planen, säger Koch.

Kan man tänka sig ett nät som bara sätts upp i samband med högriskmatcher?

– Ja, det kanske är en bra idé. Vi håller på och bollar olika idéer. Vi vill inte göra något förhastat.

Helt klart är att något måste göras. I förlängningen kan det kosta AIK stora pengar om problemen fortsätter i form av tomma läktare. AIK kommer imorgon att bjuda in alla supportrarna till en diskussion.

– De får chansen att ställa frågor till oss och vi kommer att ställa frågor till dem, säger Koch.

ARTIKELN HANDLAR OM