Kan sparkas – på onsdag

Publicerad:
Uppdaterad:

Styrelsemötet avgörs Norlings framtid i AIK

Foto: FOTO: FELIPE MORALES
Rikard Norling.

Rikard Norlings framtid i AIK kan avgöras rekordfort.

Ett styrelsemöte är inbokat redan till på onsdag och ett officiellt beslut i tränarfrågan tas sannolikt redan då.

Frågan om Rikard Norlings vara eller icke vara i AIK närmar sig ett slut. I går spelade laget sin sista allsvenska match för säsongen mot Gais i Göteborg och redan på onsdag kan tränarfrågan vara löst.

Det första steget är att utvärdera tränarinsatsen i ett diskussionsmöte med sportchefen Ola Andersson. Det är dock inte här beslutet om Rikard Norlings framtid tas.

– Det är styrelsen som tillsätter och avsätter tränare. Jag tror heller inte att styrelsens beslut kommer att grunda sig enbart på det som sägs i ett sånt diskussionssamtal. Det är en delikat fråga och det är många som kommer att ha åsikter, säger AIK:s kommunikationsdirektör Sophie Josefsson.

Bokat sammanträde

På onsdag har sen styrelsen i AIK Fotboll bokat in ett sammanträde med full fokus på tränarfrågan och Sportbladet erfar att ett beslut om Rikard Norlings framtid tas redan då.

– Mötet är så att säga preliminärt, styrelsemötet är andra fasen när det gäller tränarfrågan. Vi inväntar resultatet från utvärderingen innan vi sammanträder. Men vi hoppas att det ska ske redan på onsdag, säger Ronnie Smith, styrelseledamot i AIK Fotboll.

Kommer ett besked på onsdag?

– Om kontraktet ska brytas måste det föregås av en diskussion så jag kan inte svara på det. Men jag kan säga att det är något vi kommer att tänka igenom rejält, vi kommer inte att göra någonting förhastat.

Kontraktet med Rikard Norling sträcker sig till 2011 men det finns en klausul som säger att AIK har rätt att bryta det.

Norling säger själv efter gårdagens match att han förstår ett eventuellt beslut som innebär att han får lämna klubben.

– När inte laget och tränaren presterar så är det inte helt enkelt att vara i en klubbledning som AIK:s. Om man förstår det så kan man också läsa in mycket från min horisont, som gör att jag tycker att allting känns okej, säger han.

Vem tror du tränar AIK nästa säsong?

– I och med att jag fortfarande har kontrakt och anser mig vara utvecklingsbar både hoppas jag och tror att det blir herr Norling.

Däremot kommer sportchefen Ola Anderssons och vd:n Charlie Granfelts framtid inte att avgöras i nästa vecka.

– Nej, det är en senare fråga, säger Ronnie Smith.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM