Hjalmar Jonsson: Det var inte straff

FOTBOLL

Vänsterbacken rasar mot domaren

IFK Göteborg var nära avancemang i Champions League-kvalet. Då lyfte Hjalmar Jonsson armarna och domaren dömde straff, men det var inte straff, säger Jonsson.

– Nej, den tog i huvudet på mig. jag har sett bilderna. Armen är där uppe, men den tar inte på armen, den tar i huvudet, säger vänsterbacken till Viasat.

Det var ett otröstligt IFK Göteborg som lämnade St. Jakob-Parks gräsmatta på onsdagskvällen. Den tunga 2–4-förlusten var särskilt tung för alla att bära. Även tränaren Stefan Rehn.

– Det känns väldigt väldigt tungt. Vi är sex minuter från att gå vidare och målet de gör, det känns inte ens som straff. Oerhört tungt. Jag tycker att grabbarna gör en heroisk insats. Och sedan får vi inte gå vidare. Det är surt, säger han till Viasat.

Händerna i luften

Värst var det kanske ändå för Jonsson. Det var på en hörna som vänsterbacken gick upp i en duell. Bollen gick över Jonsson och en motståndare nickade bollen mot honom. Jonsson hade händerna i luften, något som kan ha lurat domaren.

– Ja, men han kan inte ta lagen i egna händer och döma straff på det som inte är straff. Det tycker jag är felaktigt, säger han till Viasat.

Kontring avgjorde

IFK Göteborg försökte komma tillbaka, men i stället kunde Basel definitivt avgöra matchen med ett 4–2-mål på kontring.

– Det är små detaljer. Vi får en straff på oss när det står 2–2 och vi har matchen. Vi är vidare i det läget och så får de en felaktig straff. Det påverkar givetvis. Sedan flyttar vi fram och då gör de 4–2. Det är jättetråkigt. Vi kämpar och gör en bra insats, men det räcker tyvärr inte till.

ARTIKELN HANDLAR OM