”Vem vågar träna Djurgården nu?”

Av: Jonathan Ekeliw

Publicerad:
Uppdaterad:

Fansen vänder sig emot hoten

1 av 2 | Foto: SCANPIX
Magnus Pehrsson.

Djurgårdens tränare Magnus Pehrsson avgår – efter hot.

Nu vänder sig fansen emot personerna som konfronterade honom och tar kraftigt avstånd.

”Låt oss stå upp för Djurgården, för vårt lag och visa vilken supporterkultur vi står för”, skriver Järnkaminerna i ett uttalande.

Nyheten slog ner som en bomb.

Djurgården kallade med kort varsel till presskonferens på Stockholm Stadion, där klubben meddelade att tränaren Magnus Pehrsson och ordföranden Tommy Jacobson avgår.

Pehrsson ska ha mottagit direkta hot av tre personer från en inofficiell supportergrupp i samband med tisdagens träning. Hot som handlade om att dåliga resultat för Dif skulle innebära konsekvenser för hans privatliv.

”Vinner vi SM-guld nu...?”

På aktiva Djurgårdsforum som Svenska Fans och Djurgårdens officiella fansorganisation Järnkaminerna tas beskedet om att Pehrsson och Jacobson avgår inte emot väl.

Flera supportrar är starkt kritiska till personerna som hotade Djurgårdstränaren, och uttrycker såväl frustration som oro för framtiden.

Vem skulle våga vara tränare i en Stockholmsklubb när det här händer gång efter gång? Vem? Vad tror de som hotar ska hända nu? Nu vinner vi SM-guld eller vadå? Det blir inte bättre för nu ska vi försöka hitta en duktig, erfaren och tydligen orädd tränare mitt under säsong”, skriver signaturen Jocke963 på Järnkaminernas nätforum.

Vår förening är helt förstörd. Det sportsliga är irrelevant just nu. Så länge dessa människor som är slut i huvudet får bestämma och stå över föreningsdemokratin är det kört”, skriver signaturen JissoZakke på Svenska Fans.

Järnkaminerna: ”Stor sorg”

Järnkaminernas styrelse har även publicerat ett uttalande på sin hemsida:

”Det är med stor sorg vi nås av nyheten att MP och TJ lämnar DIF, särskilt sättet det sker på berör oss väldigt illa. Järnkaminerna tar avstånd från alla former av hot. Även om säsongen inte blivit vad vi önskade finns det aldrig någon giltig anledning att hota djurgårdare.”

”Vi vill med detta uttalande ge Magnus Pehrsson och Tommy Jacobson vårt stöd och uttrycka vår ilska över det som skett. Just nu är DIF på botten på många sätt men vi är fast beslutna om att göra vårt för att fortsätta arbeta för DIF:s bästa, med start imorgon på Stadion mot Syrianska. Låt oss stå upp för Djurgården, för vårt lag och visa vilken supporterkultur vi står för. Vi kommer inte att glömma de viktiga saker som Magnus och Tommy gjort för DIF.”

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN