Mjällby AIF

Minkfarmarna räddar allsvenska lägret

Av: 

Oskar Månsson

FOTBOLL

Stora vinster i pälsindustrin – Mjällby åker till Cypern

Minkfarmarna räddar Mjällby på nytt.

När det allsvenska lagets träningsläger på Cypern var på väg att ställas in började sms- och telefonkedjorna gå bland Listerlandets företagare.

– När Mjällby kallar svarar bygden, säger minknäringens vd Johan Dalén.

Allsvenska Mjällby har det jobbigt ekonomiskt och för ett par veckor beslutade styrelsen att ställa in lagets försäsongsläger på Cypern i slutet av februari.

Men nu står det klart att resan ändå blir av, tack vare Listerlandets minkfarmare. När nyheten om det inställda lägret sipprade ut började farmarna kraftsamla för att få ihop pengar så att Mjällby ändå skulle kunna åka iväg.

Lister: Fotboll och mink

– När Mjällby kallar, svarar bygden. Så har det alltid varit. Frågar du någon vad han tänker på när han hör Lister, svarar han fotboll eller mink. Den ena verksamheten är lika självklar för Listers identitet som den andra. Det är klart vi ställer upp om vi kan, säger minknäringens vd Johan Dalén i ett pressutskick från Mjällby.

Jörgen Martinsson, Mjällbys klubbchef, är mycket nöjd över hjälpen utifrån.

– Minknäringens stöd till Mjällby AIF har alltid varit starkt, och kopplingarna många. När Mjällby gick som en raket genom seriesystemet på 1970-talet, var det minkfarmare och fiskare som utgjorde stommen i laget. Nu är det inte lika många på planen längre, men man ställer upp på andra vis istället, säger han.

”Vi slår världen med häpnad”

Redan söderut kommer att gå den 20 februari för Mjällby, som nu får bråttom att boka in lämpligt träningsmotstånd.

– Det blir snabba ryck, men det är naturligtvis angenäma problem, säger Jörgen Martinsson.

Men har minkfarmarna verkligen råd till att skicka ett helt fotbollslag på läger på Cypern, undrar någon?
Inga problem.

Enligt Mjällbys pressutskick har vinsterna i minknäringen ökat med 25-30 procent per år på sistone.

– Precis som Mjällby slår Listers minkfarmare Sverige och världen med häpnad kvalitetsmässigt, år efter år, säger Dalén.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Mjällby AIF

Allsvenskan i fotboll