Klar för Dif: ”Kan bli en Yaya Touré”

Daniel Amartey är helt klar för Djurgården.

Klubben bekräftar på sin hemsida att 18-åringen från Ghana nu fått ett a-lagskontrakt.

– Jag vet att många har stora förväntningar på mig och jag ska göra allt jag kan för att leva upp till dem, säger mittfältaren.

När Daniel Amartey var 16 år såg Durgården potential i mittfältaren och skrev ett förhandskontrakt. Sedan dess har Amartey frekvent besökt Dif och bland annat spelat för klubbens U21-lag. Nu kan talangen också göra a-lagsdebut.

”Känns givetvis bra”

Efter att ha fyllt 18 år har Amartey nu skrivit under övergången till den allsvenska klubben. Djurgården bekräftar affären på sin hemsida.

– Vi har ju planerat för det här sedan han kom till Djurgården för första gången (sommaren 2011) så det känns givetvis bra att alla papper mellan klubbarna och Daniel är klara. Nu kan vi börja på det första riktiga kapitlet med honom och det ser jag verkligen fram emot, säger Djurgårdens manager Magnus Pehrsson.

”En Yaya Touré-typ”

Tränaren har också stora förväntningar på spelaren. Så här sa Pehrsson i en intervju med FotbollDirekt i november:

– Om han blir det bästa han kan bli, då blir han en Yaya Touré/John Obi Mikel-typ. Han är väldigt lik Mikel i sitt spelsätt och i utseendet. Han är ju inte lika bra, men han har kapaciteten för att bli det. Sen hur bra han blir är svårt att sia om.

Amartey själv ser fram emot säsongen.

– Jag är riktigt glad nu, även om jag är trött efter resan. Nu ska jag göra mitt yttersta för att hjälpa Djurgården att vinna Allsvenskan. Jag vet att många har stora förväntningar på mig och jag ska göra allt jag kan för att leva upp till dem, säger 18-åringen till klubbens hemsida.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.