Supernollan spräckt

avFredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Men IFK Göteborg tog tre nya poäng

Philip Haglund sågade laget – och nollan sprack.

Men IFK Göteborg tog tre poäng och fortsätter att toppa allsvenskan.

– Poängskörden är mysigare än förra året, säger tränaren Mikael Stahre till C More.

I slutet av den första halvleken blev Daniel Sjölund frispelad framför IFK Göteborgs målbur. Men målvakten John Alvbåge stod för en reflexräddning.

Det var den bästa målchansen i första halvlek. Och i paus sågade Philip Haglund sitt eget lag.

– Inget bra, det är vår sämsta insats i hittills. Det är för dåligt presspel, vi kommer för långt ner. Det är för dåligt, sa han till C More.

I andra halvlek visade den Blåvitt-mittfältaren vägen.

Tio minuter in i den andra halvleken skickade Tobias Hysén in ett tidigt inlägg och Haglund kom vid första stolpen och nickade in bollen.

Stiller hoppade in – och nätade

Hannes Stiller, som hade hoppat in i paus, utökade sedan för Blåvitt. Han får dock tacka Sam Larsson för förarbetet.

Vänsteryttern tog ned ett inlägg i vänstra delen av straffområdet, sedan glidtacklade han till sig bollen när en Åtvidaberg-spelare försökte ta bollen. Larsson lirade sedan fram till Stiller, som med en bredsida placerade bollen i bortre hörnet.

Höll nollan i 564 minuter

Blåvitt såg ut att gå mot en 2-0-seger och en ny nolla, den femte raka i allsvenskan den här säsongen. Men i den 89:e minuten fick Alvbåge kapitulera.

Oscar Möller rann igenom till höger och sköt in 2-1. Därmed sprack Alvbåges nolla efter 564 minuter.

Åtvidaberg flyttade sedan fram hela laget och försökte få till en sen kvittering. Det blev rörigt i Blåvitts straffområdet, men serieledaren höll undan.

– Det är lite onödigt att vi släpper in ett mål i slutet. Men jag är en mycket glad tränare i Blåvitt säger Mikael Stahre till C More.

– I slutet hoppades jag bara att bollen skulle komma ur straffområdet. Det kan man se i vilken liga som helst i slutminuterna, man får alltid trycket emot sig. Jag tycker att John Alvbåge i jävligt bra form.

”Poängskörden är mysigare”

I fjol inledde IFK Göteborg säsongen svagt. Det här året ser det betydligt bättre ut med 13 poäng efter fem matcher.

– Poängskörden är mysigare, det är det enklast svaret. Vi har en bättre balans och stabilitet i vårt lag. Vi gör de enkla sakerna bra och jobbar väldigt hårt. Man kan tycka att det är destruktivt och banalt, men samtidigt har vi bra kvalitéer i vårt lag, säger Stahre.

– Det är fotboll, och fotboll handlar om att vinna fotbollsmatcher. Sen kan man göra det på olika sätt. Ibland när man säger vissa saker kan jag tycka att det är lite mycket stenåldern.

Svensson höll nollan i 808 minuter för Halmstad mellan den 27 september 1999 och 7 maj 2000.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM