Liverpool lämnar stjärnorna hemma

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Rodgers: ”Måste göra det som är bäst för klubben”

Liverpool har inlett säsongen knackigt, och nu måste tränaren agera.
Liverpool har inlett säsongen knackigt, och nu måste tränaren agera.

Liverpool lämnar stjärnorna hemma inför mötet med Young Boys i Europa League.

Managern Brendan Rodgers försvarar beslutet.

– Jag önskar att jag kunde gå in i alla turneringar med övertygelsen om att vi kan gå vidare och vinna turneringen, säger han.

Ikväll börjar Europa League-äventyret för Liverpool när Young Boys väntar på bortaplan.

Med den tuffa ligamatchen mot Manchester United på söndag har Brendan Rodgers valt att spara sina stjärnor. Steven Gerrard, Luis Suárez, Pepe Reina, Daniel Agger, Martin Skrtel, Martin Kelly, Glen Johnson och Joe Allen fanns inte med bland dem som tog planet till Schweiz.

– Verkligheten är att vi måste se var vi åker och tackla en match i taget. Jag kände att matchen mot Hearts i kvalet hade en påverkan på oss på söndagen mot Arsenal och Premier League har högsta prioritet. Jag har gjort det klart från början med den position vi är i, säger Rodgers till Liverpool Echo.

”Perfekt tillfälle”

– Jag måste göra vad som är bäst för klubben oavsett folks uppfattning. Utan att vara respektlös mot den här turneringen är det ett perfekt tillfälle att se hur bra de unga spelarna är.

Talanger som Samed Yesil, Andre Wisdom och Suso väntas debutera ikväll. Truppen innehåller även ynglingar som Adam Morgan, Jack Robinson, Raheem Sterling, Conor Coady och Dani Pacheco.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN