”Vi är ledsna att han lämnade”

Av: Fredrik Jönsson

Publicerad:

Roberto Mancini sörjer Balotellis flytt

Mario Balotelli ville bort och det var Roberto Mancini som gav klartecken.

Men Manchester Citys manager sörjer affären.

– Jag tror på honom, säger Mancini.

Mario Balotelli var inblandad i en rad skandaler under tiden i Manchester City. Anfallaren hade bland annat en fyrverkerishow i badrummet, kastade pilar på ungdomsspelare och bråkade med Roberto Mancini under en träning.

Situationen blev ohållbar och med två dagar kvar av januarifönstret blev det officiellt att Mario Balotelli lämnar City för Milan, som betalade cirka 172 miljoner kronor för anfallaren.

– Det var bra för alla. För Mario var det bra att ta möjligheten att flytta till Italien och spela för en stor klubb som Milan. Det var viktigt för honom och klubben, säger Mancini till Sky Sports.

”Vi är inte glada”

Men den 48-årige managern ville inte att Balotelli skulle lämna.

– Nej, vi är inte glada. Mario gjorde bra i från sig, men kanske inte under de sista tre-fyra månaderna eftersom han var skadad. Han hjälpte ändå oss att vinna Premier League och FA-cupen. Vi är ledsna över att han lämnar, säger Mancini.

– Det var svårt. Det var bara mitt beslut. Jag tror på honom och trodde på honom efter två år i England, och det var viktigt för honom att flytta tillbaka till Italien.

”Sprang jag hit”

Balotelli, som var lycklig efter övergången, berättade att han under en lång tid velat gå till Milan.

– Jag tillhörde ett annat lag så jag kunde inte gå till Milan men så fort jag fick chansen sprang jag hit. Jag har vetat att jag skulle gå hit en tid, oavsett vad de engelska tidningarna påstår, sa han.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN