Storpublik väntar AIK

avOskar Månsson

FOTBOLL

Avslutar USA-turnén: ”Nu blir det tävlingsnerver”

Foto: BILDBYRÅN
Nabil Bahoui.

PORTLAND. Den sista startelvan påminner mycket om den första.

När AIK avslutar försäsongsturneringen i Portland får samma manskap, med ett undantag, chansen som mot FC Dallas.

Och nu väntar storpublik.

– Det blir nästan som en tävlingsmatch, säger Nabil Bahoui, som startar till vänster på mittfältet.

Efter 0-0 mot FC Dallas och 0-0 mot San Jose Earthquakes är det dags för att AIK att avsluta turneringen i Portland. För motståndet står just Portland, vilket innebär att man räknar med runt 15000 åskådare på läktarna.

– Jag hörde att det skulle vara nästan fullsatt, så det blir nästan som en tävlingsmatch. Det är lite annat än om man spelar på Skytteholm, nu blir det tävlingsnerver, säger Nabil Bahoui.

Men han vill inte göra någon stor sak av att AIK hittills inte gjort ett enda mål på försäsongen (som även innefattar en 0-1-förlust mot Ventura i Kalifornien)

– Vi ska inte sätta någon press även om folk pratar om det. Det viktiga är att göra mål när säsongen drar igång. Om vi gör 25 mål på försäsongen spelar ingen roll, säger han.

Majstorovic/Milosevic i mittförsvaret

Startelvan, som lär hinta en hel del om hur uppställningen kommer att se ut när tävlingssäsongen drar igång, ser du i sin helhet i här nedan.

Den enda skillnaden jämfört med Dallas-matchen är att Kennedy Igboananike startar i anfallet istället för Viktor Lundberg.

I mittförsvaret spelar Daniel Majstorovic och Alexander Milosevic och Robin Quaison och Celso Borges tar hand om det centrala mittfältet. Ibrahim Moro är avstängd efter sitt röda kort i förra matchen.

Matchen startar 02.00 svensk tid och Sportbladets Oskar Månsson kommer att rapportera direkt från Portland via sitt Twitter-konto.

ARTIKELN HANDLAR OM