Rydström: ”Bojans tvåa känns relevant”

Uppdaterad 2018-07-30 | Publicerad 2013-03-24

Kalmarkaptenen gillar Sportbladets fotbollsbibel

Henrik Rydström tar emot Fotbollsbibeln, bläddrar snabbt fram till Brommapojkarnas laguppställning och konstaterar att "allt är i sin ordning".

Bojan Djordjic har fått sämre betyg än honom.

– Det är det viktigaste av allt, säger Kalmars mittfältsveteran.

Ett smakprov ur årets Fotbollsbibel hittar du här!

Följ ämnen

En nyhet av bibliska mått: årets guide inför den svenska fotbollssäsongen är här.

Från och med i går, lördag, kan du köpa Sportbladets Fotbollsbibel med allt du kan tänkas vilja veta om allsvenskan, superettan och damallsvenskan.

Bland annat så har samtliga spelare i serierna fått betyg, vilket betyder att totalt 965 omdömen har delats ut.

Och betygen är ett givet diskussionsämne bland de betygsatta, berättar Kalmars lagkapten Henrik Rydström när Sportbladet ger honom ett nytryckt exemplar.

Retas med Bojan

– Det brukar vara mycket "fan, vilket betyg ni sätter, hur kan den spelaren i det laget ha så bra?", säger Rydström som dock är mycket belåten med årets omdömen.

– Bojan har en tvåa… det känns faktiskt relevant, säger han med ett stort flin.

Du har fått en trea – rätt?

– Det tycker jag är bra. I vårt lag ska väl ingen ha högr… eller nu ska jag inte säga för mycket, ha ha. Men Etrit (Berisha) har fått en fyra ser jag, det känns väl riktigt.

Men att kompisen Bojan Djordjic, som har ett par struliga säsonger bakom sig, får lägre betyg än Rydström är alltså det som engagerar allra mest.

– Det är det viktigaste av allt. Jag ska skicka sms till honom nu direkt och säga att Aftonbladet är helt rätt på det, att allt är i sin ordning, säger Rydström.