Det finns bara en Zlatan, men också bara en Bovar...

FOTBOLL

Malmös supertalang: Jag har lärt Zlatan en del finter

MALMÖ

Bovar Karim, 18, har ett självförtroende som får Bojan Djordjic att verka lågmäld och en teknik som kanske bara Zlatan Ibrahimovic kan matcha.

- Zlatan är Zlatan. Det finns bara en Zlatan. Men det finns också bara en Bovar. Jag har lärt Zlatan en del finter, säger Bovar.

Malmö FF har köpt tillbaka sin supertalang från holländska Feyenoord. Bovar Karim gick dit som 16-åring. Knappt två år senare hade han inte tålamod för att stanna kvar.

- Jag hade skrivit på nytt kontrakt för Feyenoord men de lovade mig inte att få spela i deras a-lag utan tänkte ge mig några år till i B-laget trots att jag på ungdomssidan var rätt överlägsen. De köper många spelare för hundratals miljoner varje år som inte heller får spela.

- MFF hade klausul på att man var första klubb som kunde köpa tillbaka mig. Jag har fått mycket stöd av Hasse Borg och Tom Prahl har sagt att jag snart ska kunna ta en plats i laget, säger Bovar Karim.

Han blev spelklar för MFF för fyra dagar sen men har fått göra några inhopp i b-laget.

- Jag kämpar på och tycker att jag egentligen borde ha fått chansen redan mot Halmstad men Tom Prahl har valt äldre spelare.

"Det ser jättepositivt ut för mig"

- Det kan jag både förstå och inte förstå att tränaren gör. Men fortsätter det på träningarna som det har gjort ser det jättepositivt ut för mig.

Bovar Karim är precis som Zlatan Ibrahimovic uppväxt i Rosengård.

- Vi kände inte varandra när jag var liten. Nu hjälper vi varandra med finter. Jag har faktiskt lärt honom en del finter och han har lärt mig några. Det är faktiskt inte bara Zlatan som kan dribbla.

- Jag kanske blir bättre än honom eller så kanske jag inte når den nivå som han har gjort, säger Bovar Karim.

Som ser både talangen och problemen som finns i Rosnegård.

- Alla som är bra i fotboll på Rosengård har en otrolig teknik men mentaliteten måste förbättras. Man är inte en bra fotbollsspelare för att man är teknisk eller kan slå en boll på 50 meter.

- Det kommer inte att komma fram fler än två vart femte år från Rosnegård. Allt för många vill inte leva för fotbollen och dras till dåliga kompisar i stället.

Bovar Karim har gjort sitt val. Fotbollen är hans liv. Men nu måste han visa Tom Prahl att han utöver spektakulära dribblingar och passningar också kan agera som en lagspelare värd att satsa på.

Stefan Alfelt

ARTIKELN HANDLAR OM