416 minuters torka då slog Berggren till

FOTBOLL

Verkligen skönt att få göra mål nu

En långboll och en lång tå – så enkelt kan det vara.

Men det var 416 minuter sedan förra gången.

– Verkligen skönt att få göra mål nu, säger Hasse Berggren.

Elfsborg inledde allsvenskan överraskande starkt, men de fyra sista matcherna innan VM-uppehållet var det stopp. Totalstopp.

– Ledigheten kom lägligt för oss, vi var rätt nere. Men nu är vi på gång igen, säger Berggren.

Lobbade över Isaksson

Den 29-årige tunge forwarden var själv ett bra bevis på det. Innan uppehållet såg han ofta trög och orörlig ut. I går sprang han som aldrig förr. Och så gjorde han ju det där efterlängtade målet, trots numerärt underläge.

– Martin Anderssons långa boll fick en lite konstig bollbana men jag såg ungefär var den skulle landa. Sen såg jag att Isaksson stod långt ut.

Han lobbade behärskat in bollen över Djurgårdsmålvakten, som kom på mellanhand. Sen fortsatte Berggren att springa resten av matchen.

– Det fanns ofta stora ytor att röra sig på under matchen, trots att de var en man mer. Mot slutet var jag helt slutkörd.

För att råda bot på måltorkan provade Elfsborg att spela 4–3–3, men det fick de bara prova i två minuter. Sedan blev målvakten Johan Wiland utvisad.

Resten av matchen fick boråsarna inrikta sig på försvarsspel och det räckte till slut till en poäng. Nästan väl så viktigt som att göra mål det.

Erik Jullander

ARTIKELN HANDLAR OM