1 mål - 3 poäng efter

FOTBOLL

Ruud van Nistelrooy leder United i jakten på Arsenal

Jakten på ligaguldet fortsätter.

Ruud van Nistelrooy gjorde enda målet när Manchester United tog tre viktiga poäng borta mot Birmingham.

Foto: EN FINGERVISNING United blir att räkna med i guldstriden. I alla fall så länge Ruud van Nistelrooy fortsätter att hitta målet. I går blev det seger mot Birmingham med 1-0.

Men det satt hårt åt för formstarka United som kom till matchen med fem raka segrar i ryggen. Birmingham, med förre United-spelaren Steve Bruce som manager, kämpade, slet och störde storfavoriterna som hade svårt att skapa något i första halvlek.

Även om United hade mycket boll lyckades man inte tränga igenom hemmalagets försvarsmur utan fastnade ofta i mitten.

David Beckham fick ett par bra frisparkslägen men det första fastnade i muren och det andra gick en halv meter över.

Birmingham var närmast ett mål när Veron fick rensa undan på egen mållinje i den 31:a minuten efter en nick av Christophe Dugarry.

Lite senare träffade Paul Scholes ribbans undersida framspelad av Gary Neville men hemmaförsvaret rensade undan returen.

Efter elva minuter i andra halvlek kom det typiska van Nistelrooy-målet. Silvestre hittade holländaren i straffområdet som vände och sköt sitt elfte ligamål för säsongen.

Mot slutet av matchen kontrollerade United matchen och tillät aldrig Birmingham att komma nära. I och med segern lever hoppet om att snuva Arsenal på ligasegern.

Just nu skiljer tre poäng lagen åt.

Martin Strömberg ([email protected]t.se)

ARTIKELN HANDLAR OM