Tottenhamstjärnan hånade svenskduon in i omklädningsrummet

Reporter: Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:

GELENDZJIK. Hånen pågick fram tills VM-uppladdningen inleddes.

Sydkoreas superstjärna, Tottenhams Son Heung-Min, tog sig in i Swanseas omklädningsrum för att psyka landslagsduon Martin Olsson och Kristoffer Nordfeldt. 

– Vi bara skrattade. Vi snackar efter matchen i stället, säger Olsson.

Tonläget mellan svenska och sydkoreanska spelare och ledare höjs i det psykologiska spelet inför måndagens möte på Nizjnij Novgorod-stadion.

Svenske vänsterbacken Martin Olsson har bra koll Sydkoreas två största stjärnor – landslagskaptenen Ki Sung-Yueng, som är lagkamrat och nära vän i Swansea och Tottenhams Son Heung-Min som Olsson mött många gånger i England.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Kan dominera

Ki är motorn i Sydkorea från sin position som tillbakadragen central mittfältare, skicklig på att hålla i bollen, med giftiga passningsfötter.

– Han är löpstark, bra med båda fötterna, bekväm med bollen. Man måste nog spela aggressivt mot honom, vara tajt. Får han tid så kan han dominera matcherna på mittfältet, säger Martin Olsson om sin lagkamrat i Swansea.

Hur mycket sms:ar ni till varandra?

– Nu har vi inte textat mycket men det är en nära vän till mig. Det är en riktigt bra kille och en bra spelare. Men vi har inte skickat något. Vi får ta det efter matchen. 

Hur mycket snackade ni innan ni skiljdes åt?

– Vi snackade ganska mycket. Men det var han som höll på mycket ”Vi är fiender”. Det ska bli kul att se honom.

– Det var mer skämt, men vi är taggade på att göra en bra match. Vi har gjort det bra de senaste veckorna, förhoppningsvis blir det tre poäng mot Sydkorea.

Foto: Lee Jin-man / TT / NTB Scanpix

Son följde efter

Olsson umgås privat med Ki Sung-Yueng som i sin tur är nära vän till sydkoreanske superstjärnan Son Heung-Min, Tottenham.

Umgås du med Son också?

– Nej, men han pratade med mig när vi mötte dem (Tottenham) i cupen: ”Vänta tills första matchen, det kommer bli lätt vinst…” Jag bara skrattade, säger Martin Olsson.

– Han kom in i omklädningsrummet också och började. Vi bara skrattade åt det. Vi sa inte så mycket om det, ”Krippan” (Kristoffer Nordfeldt, målvakten) och jag. 

– Förhoppningsvis är det vi som snackar efter matchen i stället. Vi har mött bra spelare och motstånd tidigare.

Långa och starka, men...

Son är kaxig i snacket privat med sina blivande svenska motståndare, men även offentligt sticker Tottenhamstjärnan ut hakan:

– De svenska spelarna är långa och fysiskt starka, men fotboll är inte en sport som man spelar med sin längd. Jag tycker de är svaga mot mindre, kvickare spelare, sa han nyligen.

LÄS MER: Stor guide till VM – lag för lag
LÄS MER: Alla artiklar om fotbolls-VM
LÄS MER: VM i tv – så sänds matcherna
LÄS MER: Alla trupper – spelare för spelare
LÄS MER: Resultat i fotbolls-VM – live och tabeller

Publicerad: