AIK hade målfest i Skåne - gick förbi Bajen i tabellen

Av: Fredrik Jönsson

Publicerad:
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Mållöst i halvtid - en målexplosion i andra halvlek.

AIK lyckades vinna borta mot Trelleborg med 4–1 och gick därmed upp i serieledning.

Därmed gick man om Hammarby i tabellen.

AIK tryckte tillbaka Trelleborgs FF under den första halvleken, men laget fick inte utdelning. Andra halvlek startade bättre för bortalaget.

I den 57:e minuten lyftes bollen in i TFF:s straffområde. Ahmed Yasin nickade ner bollen till Tarik Elyounoussi som ordnade 1–0.

– Det var viktigt att få det målet. Yasin hade ett bra läge i första halvlek, så skönt att han kunde få ner den, säger Elyounoussi till C More.

Sex minuter senare lyfte Daniel Sundgren in ett inlägg efter att AIK rullat upp hemmalaget. Kristoffer Olsson höll sig framme och nickade in 2–0.

Snabb reducering

TFF reducerade omgående genom Deniz Hummet. Bollen rann igenom AIK:s försvar och anfallaren blev till slut fri med Oscar Linnér. Hummet var iskall och sköt in 2–1.

Bara minuter senare var Felix Hörberg nära att kvittera vid ett inlägg från vänsterkanten. Men i stället för en kvittering kunde AIK avgöra matchen.

Tarik Elyounoussi löpte rätt på en boll i djupled. Tog ner bollen och klippte till med foten. TFF-målvakten Marko Johansson var på bollen, men lyckades inte stoppa den från att studsa in.

– Vi gör en bra match, vi kommer igång bra. I första halvlek har vi mycket boll, vi borde ha gjort mål där. I pausen snackar vi om att höja tempot och det gör vi. Vi får ytor och då gör vi mål. Vi har bra spelare i laget och det känns bra, säger Elyounoussi till C More.

I den 95:e minuten satte Sundgren full fart på högerkanten och hittade sedan fram till Henok Goitom i straffområdet. Han vänder om och tryckte in slutresultatet 4–1.

”En heroisk försvarsinsats”

AIK toppar allsvenskan på 27 poäng, en poäng mer än tvåan Hammarby. Bajen har dock spelat två matcher färre än rivalklubben.

– Första halvlek är en heroisk försvarsinsats. Vi var tvungna att ändra på saker i andra halvlek. Det kommer två rätt så snabba mål där och mål förändrar matcher, säger Patrik Winqvist i C More.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE