Därför dröjer Wicks utredning: ”Vädjat om utsträckt svarstid”

Av: Adam Borg

Publicerad:

Josh Wicks, 34, testades positivt för dopning för snart tre månader sedan.

Men trots att Svensk Antidoping hade målsättningen att ha utredningen klar inom en månad, har ingen dom kommit.

– Det har tagit så lång tid på grund av att spelaren har vädjat om utsträckt svarstid, säger Tommy Forsgren på Svensk Antidoping.

I samband med den allsvenska premiären mot Hammarby i början av april som Sirius-målvakten Josh Wicks, 34, testades positivt för dopning. I dopningtestet hittades nedbrytningsprodukter från kokain.

– Vi är chockade och väldigt bedrövade över det här beskedet, eftersom det står emot allt det vi har jobbat för. Föreningen tar starkt avstånd från allt som har med fusk och dopning att göra, sa Sirius ordförande, Ove Sjöblom till TT efter beskedet.

Sedan den 19 april har målvakten varit avstängd under utredning. Trots att Svensk Antidoping hade som målsättning att ha utredningen klar inom en månad, så har fortfarande ingen dom kommit.

– Utredningen ligger just nu hos dopningsnämnden. Det har tagit lång tid på grund av att spelaren har vädjat om utsträckt svarstid, säger Tommy Forsgren på Svensk Antidoping och fortsätter:

– Det finns ingen fastställd tidsgräns på hur lång tid det tar utan det avgörs från fall till fall. I det här fallet var en utsträckt svarstid inte orimlig med tanke på att spelaren har en interimistisk avstängning.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

”Ny dag, nya äventyr”

Efter avstängningsbeskedet har amerikanen själv inte velat uttala sig. Det enda som har synts från 33-åringen själv är ett inlägg på Instagram som i slutet av juni, som UNT publicerade:

"Ny dag, nya äventyr, ögonen framåt, flytta framåt. Vad som varit har varit och vad som kommer att bli är inte lovat så lev nu och var fri. Fri från självtvivel, fri från "normalitet", var fri att älska och njuta av livet och alla vackra ting det har att erbjuda".

”Vad jag vet är han kvar här”

Wicks är också avstängd av Sirius och får inte beträda gemensamma anläggningar, träningslokaler och matcharenan. Men enligt klubbens kommunikatör, Lukas Krehla, är spelaren kvar i Uppsala.

– Vad jag vet är han kvar här. Tidigare har ju spelare i truppen och klubben träffat honom och pratat med honom. Men den sista tiden vet jag inte.

Har du haft kontakt med honom?

– Jag personligen har inte haft det men jag vet inte hur det sett ut med alla i klubben. Det har som sagt inte hänt så mycket utan det är en pågående utredning, säger Sirius kommunikatör Lukas Krehla.

Publicerad:

LÄS VIDARE