"Ni borde tacka Zlatan för att han lämnade"

Mourinho hyllar franska ligan – nu när Zlatan är borta

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic lämnade franska ligan för Premier League.

Det var det bästa som kunde hända Ligue 1, enligt José Mourinho.

– Med honom hade ni inget mästerskap, säger managern i en intervju med franska SFR Sport.

Under Zlatan Ibrahimovics fyraårsperiod i Paris Saint Germain var den franska storklubben fullkomligt överlägsen i Ligue 1 och tog fyra raka ligatitlar.

Sedan den 35-årige svensken lämnade klubben för Manchester United har det dock sett annorlunda ut.

PSG är inte alls inne i samma flyt som när de hade en ständigt mållevererande Zlatan på topp och är efter 19 omgångar tre poäng efter tvåan Monaco och fem bakom serieledande Nice.

”Med Zlatan hade ni inget mästerskap”

Franska SFR Sport har fått en exklusiv intervju med ”Ibras” nuvarande tränare i ”Red Devils”, José Mourinho, där han fick frågor om sin långe anfallare.

Portugisen menar att utan Ibrahimovic mår fransk klubbfotboll bättre än på mycket länge.

– Folk i Frankrike borde vara glada över att han lämnade. Nu har ni en liga. Med honom hade ni inget mästerskap. Med honom var det bara Paris, Paris och Paris... Ligan, cupen, ligacupen, supercupen... De vann allting, säger han och fortsätter:

– Nu har ni en liga som jag tittar på, som jag är intresserad av! Nice, Balotelli, Monaco, min vän Leonardo, Paris... Nu tittar jag faktiskt på Ligue 1.

Mourinho går så långt att han tycker att fransk fotboll står i tacksamhetsskuld till Zlatan för att han numera spelar fotboll på de brittiska öarna.

– Ni borde tacka honom för att han lämnade.

Föredrar en 35-årig Zlatan

Att Mourinho och Zlatan Ibrahimovic har haft höga tankar om varandra genom sina respektive karriärer är ingen hemlighet. Parterna samarbetade redan säsongen 2008/2009 i italienska Inter och även om Zlatan var en världsspelare redan på den tiden har han tagit stora kliv sedan dess, menar ”The Special One”.

– Han är fenomenal. Det handlar inte bara om att han gör mål utan även annat, som den passionen han tar med sig till träningarna.

– Jag hade honom när han var runt 27 år gammal. Nu har jag honom under hans sista period i karriären. Och jag föredrar den här spelaren.

På annandagen är det dags för en ny Premier League-omgång för Zlatan och Mourinho. Då tar Manchester United emot Sunderland på Old Trafford.