Liverpool FC

Klubbdirektören lämnar Liverpool efter 10 år

Av: 

Elvedin Basic

Ian Ayre.
Ian Ayre.

FOTBOLL

Ian Ayre, 53, avgår som klubbdirektör i Liverpool.

Efter 10 år väljer han att sluta – nu letar klubben efter en ersättare.

– Jag lämnar klubben i ett mycket bättre skick, säger Ayre.

Engelska Premier League-klubben meddelar på sin hemsida att klubbdirektören Ian Ayre lämnar sitt uppdrag i slutet av månaden.

53-åringen som varit ledargestalt i Liverpool meddelade redan i april 2016 att han skulle avgå.

– Det här har alltid varit mer än bara ett jobb för mig på grund av de emotionella banden jag har till det här stället, säger Ayre till Liverpools hemsida.

Sedan Ayre tog över har Liverpool vunnit ligacupen en gång. Under hans tioårsperiod lyckades han bland annat sälja Luis Suarez till Barcelona för ett rekordbud.

Letar efterträdare

Ayre går vidare i sin karriär och kommer anta ett uppdrag i tyska klubben 1860 München.

– Det finns inget mer tillfredställande för mig än att lämna Liverpool i ett bättre skick än när jag kom hit 2007. Det har alltid varit mer än ett jobb för mig på grund av min känslomässiga koppling till laget, säger han.

Eftersom Ayre tidigare har sagt att han ska lämna har Liverpool redan startat en rekryteringsprocess. Klubben skriver på sin hemsida att de kommer att presentera en ny vd inom kort. Efterträdaren kommer också att vara mindre involverad i det sportsliga och fokusera mer på organisationen, och ekonomin i klubben.

ANNONS

Krossar vi Storbritannien också? Förra VM gjorde Tre Kronor 60 % fler mål än vad vi släppte in. Den som vet mest vinner mest.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Oddset

Publisert:

LÄS VIDARE

Hendersons revansch i Liverpool: Från tårar och hån till titelsuccé

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Liverpool FC

Premier League

Ian Ayres