Hyllar Sam, 11, efter känslosamma mötet

FOTBOLL

”Jag träffade Zlatan Ibrahimovic! Och Paul Pogba! Det var fantastiskt”.

11-årige Manchester United-supportern Samuel kunde inte dölja sin glädje efter att ha träffat sina idoler.

Men kanske var det stjärnorna själva som blev mest inspirerade…

Samuel föddes med en cp-skada och sitter i rullstol, men det har aldrig hindrat honom från att följa sina drömmar.

Han låter inte sin funktionsnedsättning stoppa honom från att spela fotboll.

– Jag påminner alltid mig själv om att aldrig, aldrig, aldrig ge upp. Jag sitter i rullstol, men jag bryr mig inte. Jag gör mitt yttersta ändå, säger han.

”Bästa dagen i mitt liv”

Hans positiva attityd belönades i dagarna med ett besök på Manchester Uniteds träningsanläggning och där fick Sam träffa flera av sina allra största idoler.

– Det var den bästa dagen i mitt liv. Jag fick David De Geas handskar och det var den bästa presenten jag någonsin fått, säger han enligt Mirror.

Utöver målvakten David De Gea fick 11-årige Sam också träffa klubbens två största sommarvärvningar – rekorddyra Paul Pogba och svenske målkungen Zlatan Ibrahimovic.

– Jag träffade Zlatan! Zlatan Ibrahimovic! Och Paul Pogba! Det var fantastiskt, berättar Sam, fylld av entusiasm över mötet med världsstjärnorna.

”Starkare än många av oss”

Historien är fin i sig men blir än mer rörande av att Paul Pogba, bevisligen, blev minst lika inspirerad som Sam – om inte mer.

På lördagsmorgonen, ett par timmar före avspark mot Watford, publicerade han videon från mötet med Sam på sitt Instagram-konto, tillsammans med en hyllning.

”Sam får mig att inse hur lycklig jag är, varje dag. Han får mig att sluta klaga på saker och le i stället. Han är fortfarande bara ett barn men mycket starkare än många av oss. Han fortsätter kämpa, ger aldrig upp och jag tänker följa hans fotsteg. Tack, Sam”, skrev Pogba, och slog också fast att han tänker spela matchen mot Watford för Sam.

Hur matchen slutade?

2–0 till Manchester United.

ARTIKELN HANDLAR OM