”Har sagt att han närmar sig slutet”

avAndreas Käck

Foto: Francois Mori / AP TT NYHETSBYR N

20 år i klubben.

Nu sjunger Arsène Wenger på sista versen.

– Jag träffade honom i går kväll och det känns som att det är slut efter säsongen, säger klubbikonen Ian Wright i BBC.

Arsène Wenger har varit Arsenals tränare sedan augusti 1996.

Men på senare år har säsongerna följt i samma mönster; man är med i ”racet” en bra bit in i vintern – bara för att klappa igenom totalt och se titelchanserna ryka all världens väg.

Nu har delar av fansen tröttnat.

Efter 1–3-förlusten mot Chelsea förra helgen manifesterade ”WengerOut-falangen” återigen med banderoller riktade mot den franske veterantränaren.

”Enough is enough. Time to go”, stod att läsa på en av dem.

”Får det intrycket”

Och kanske får de sin vilja igenom.

Wengers kontrakt löper ut i sommar och ska vi tro förre Arsenal-spelaren Ian Wright, så talar det mesta för att det inte blir någon förlängning.

I ett radioprogram i BBC berättar Wright att han träffade Wenger på torsdagskvällen och att han då fick intrycket att 67-åringen bestämt sig för att lämna.

– Jag träffade ”chefen” i går kväll och helt ärligt så känns det som att det är slut efter den här säsongen. Jag satt ner med Arsène i flera timmar och pratade. Han sa inte rakt ut att ”jag lämnar efter säsongen”, men jag får det intrycket när jag tittar på honom. Jag tror att det här är slutet. Och faktum är att Arsène själv nämnde att han närmar sig slutet. Jag har aldrig hört honom säga det förut, säger Wright.

”Ser helt slutkörd ut”

Wenger har fått utstå massiv kritik efter de senaste veckornas resultat – som utöver 1–3-förlusten mot Chelsea även innehållet en 1–2-förlust mot Watford och ett kryss (3–3) mot Bournemouth) – och Ian Wright tror att det tär på fransmannen.

– Han ser slutkörd ut. Som om någon slagit honom i magen. Tror jag att han kommer lämna efter det här säsongen? Ja, det tror jag, säger Wright.

Wenger har tidigare sagt att han tänker gå på magkänslan när han fattar beslutet om sin framtid.

– Mitt fokus är, och har alltid varit, att ge 100 procent för klubben tills den dag mitt kontrakt löper ut, sa han nyligen till Independent.

ARTIKELN HANDLAR OM